Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Cîţu şi PNRR: "Este prea superficial. Reformele nu au fundament"

Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Cîţu şi PNRR: "Este prea superficial. Reformele nu au fundament"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a comentat la emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, intâlnirea cu premierul Florin Cîţu referitoare la Planul de Redresare şi Rezilienţă.

Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Cîţu şi PNRR: "Este prea superficial. Reformele nu au fundament"
de Claudia Popovici    |    20 Mai 2021   •   21:36

Marcel Ciolacu a precizat că întâlnirea a fost mult prea superficială la nivelul de așteptare al social democraților care alături de specialişti ar fi vrut să discute un plan fezabil, mai ales că ultimele două propuneri au fost respinse de Comisie.

 „Am fost și cu specialiștii din interiorul partidului şi ne aşteptam să avem în față un draft al acestui Plan de Redresare și Reziliență. A fost o prezentare făcută de către Ministrul Fondurilor domnul Ghinea, o înșiruire de sume, o înșiruire de reforme, fără ni se prezenta fundamentul sau ceea ce se dorește la acele reforme.

În această pandemie am văzut diferențele între statele occidentale mai avansate și România. Sistemul sanitar ne-a arătat acum lacunele pe care le are România. În interiorul României avem diferențe mari între zonele de dezvoltare. Un astfel de plan trebuie să închidă aceste discrepanțe.

Unde este migrația cea mai mare a forței de muncă, cei care ar trebui să aducă plus valoare României? În zona Moldovei. Automat că dorim să încercăm să eliminăm aceste diferențe. În primul rând am vorbit despre descentralizare pentru că nu poţi să vorbești de absorbție pe un sistem centralizat.

Orice sistem centralizat duce ca factorul politic să fie determinant și atunci am cerut o descentralizare către gestionarea lor de către administrația locală. Am cerut transparență clară a zonelor vizate de investiții în acest plan, lucru cât se poate de normal. Să vedem domne, au acces toate administrațiile locale și județene la acest plan Național de Redresare și Reziliență?

Şi nu în ultimul rand, investițiile mari. Să vedem cum sunt cuprinse și care sunt palierele. La zona de ape, fiindcă tot vorbim că sunt inundații în România, de la 4 miliarde s-a ajuns la un miliard și jumătate.

La agricultură nu am reușit, și această informație o am de la Comisia Europeană, domnul Oroş nu a fost în stare să argumenteze un proiect și necesitatea României pentru irigații. Sunt 0 lei la irigații în PNRR. S-au dus cu planurile de irigaţii de pe timpul lui Ceauseşcu. Normal că, Comisia a refuzat că lucrurile, tehnologia au evoluat", a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close