Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu, ultimatum pentru OMV pentru începerea lucrărilor de exploatare a gazelor din Marea Neagră

Marcel Ciolacu, ultimatum pentru OMV pentru începerea lucrărilor de exploatare a gazelor din Marea Neagră

Premierul Marcel Ciolacu a cerut demararea rapidă a lucrărilor pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Ce ultimatum a dat OMV-ului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2023   •   22:13

Guvernul lui Marcel Ciolacu îşi începe mandatul în forță cu o cerere către OMV pentru a demara rapid lucrările de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, premierul Marcel Ciolacu ar fi dat reprezentanților de la OMV un ultimatum, iar aceştia din urmă i-ar fi dat premierului un aviz pozitiv pentru a se începe lucrările necesare. 

Practic, mâine ar trebui să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru gazoductul pus la Podișor.

Potrivit proiectului, gazoductul Tuzla-Podișor va permite ca gazele naturale exploatate de către OMV Petrom și Romgaz din Marea Neagră să ajungă în Sistemul Național de Transport și, implicit, în fiecare localitate din România

Citeşte şi: Recunoști băiețelul simpatic din imagine? | Azi este unul dintre cele mai importante nume din România

În acest sens a fost încheiat un contract pentru perioada septembrie 2026 – septembrie 2042.  

Prin încheierea acestui contract se rezervă capacitatea tehnică necesară pentru preluarea gazelor în Sistemul Național de Transport, fapt care va permite valorificarea pe piață a gazelor naturale din zăcămintele din perimetrul Neptun Deep.

Referitor la acest contract, directorul general al S.N.G.N. ROMGAZ S.A., spunea în luna martie a acestui an că:

“Semnarea contractului reprezintă un reper important în dezvoltarea proiectului Neptun Deep, documentul constituind printre altele una din condițiile necesare implementării atât a investițiilor offshore cât și a celor care vizează dezvoltarea infrastructurii de transport necesar preluării cantităților de gaze naturale care vor fi produse în perimetrul Neptun Deep”, citat de financialintelligence.ro

Cine nu vrea să exploatăm gaze din Marea Neagră

Interesul este ca gazele azere sau cele din Emiratele Arabe Unite care ajung în Europa să treacă pe la noi.

România mai are un pas mare de făcut, respectiv creşterea capacității de stocare a gazelor naturale. De asta se ocupă o altă companie de stat, Romgaz. Aici, din păcate, lucrurile par să fi înghețat de mai bine de un an.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close