Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mihai Gâdea a prezentat lista restricțiilor propuse de DSP pentru București

Mihai Gâdea a prezentat lista restricțiilor propuse de DSP pentru București

În momentul de față legea spune că localitățile care intră în carantină trebuie să aibă o rată de infectare de 6 la mia de locuitori. Însă, ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a schimbat regula și acum se iau în calcul și focarele, fapt care va duce la atingerea pragului de 6 la mia de locuitori mult mai ușor.

Mihai Gâdea a prezentat lista restricțiilor propuse de DSP pentru București
de Gabriel Dano    |    23 Mar 2021   •   21:30

În plus, dacă ai o incidență de 6 la mie, nu mai intri obligatoriu în carantină, ci trebuie calculați în fiecare zi factori de risc, detaliați în documentul prezentat în exclusivitate de Mihai Gâdea, marți, la Sinteza Zilei.

Printre propunerile DSP București, după de rata de incidență a depășit 6 la mie în Capitală, se află închiderea tuturor școlilor, inlclusiv a after-school-urilor, asta deși mall-urile, de exemplu, vor rămâne deschise. Mai multe decizii îi privesc în special pe credincioși.

sursa: Sinteza Zilei

sursa: Sinteza Zilei

sursa: Sinteza Zilei

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, despre ordinul privind restricţiile din Capitală

Prefectul Alin Stoica a confirmat, marți, la Antena 3, că ordinul a fost semnat şi este transmis spre publicare.

"Am vorbit cu domnul doctor Raed Arafat care mi-a confirmat că ambii miniştrii sunt de acord cu măsura. DSU fiind cel care ne cordonează pe situaţii de urgenţă. Mâine în Capitală şcolile funcţionează pentru învăţământul preşcolar, primar şi clasele terminale", a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica la Antena 3.

Acces limitat în pieţe şi mall-uri

Referitor mall-uri şi pieţe închise, prefectul Bucureştiului a precizat că personalul unităţilor economice vor calcula capacitatea în funcţie de suprafaţa utilă a cestor magazine astfel încât între două persoane să existe o distanţă de doi metri.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei este de părere că şcolile ar trebui să fie ultimele care vor fi închise, în timp ce Alin Stoica susţine că ''la peste 6 la mie ar trebui să se treacă în online''.

''Am redactat ordinul de ministru comun prin care se înlocuieşte sintagma atingerea pragului de 6 la mie rată de infectare, cu sintagma intrare în carantina.

Cu alte cuvinte, insist, sunt consecvent principuiului conform căruia școlile trebuie să se închidă ultimele, pentru că nu considerăm normal să se închidă şcolile înainte de a se închide multe alte locaţii, pentru că în şcoli, regulile sanitare se respectă mai riguros decât în multe alte locuri'', a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close