Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Nepotul lui Ceaușescu, dezvăluiri despre petrecerile cu "prințișorul" Nicu: "Se făceau destul de multe tâmpenii care deranjau"

Nepotul lui Ceaușescu, dezvăluiri despre petrecerile cu "prințișorul" Nicu: "Se făceau destul de multe tâmpenii care deranjau"

Iulia Gorgorin
5 minute de citit Publicat la 23:46 24 Noi 2021 Modificat la 00:44 25 Noi 2021
Nepotul lui Ceaușescu, dezvăluiri despre petrecerile cu "prințișorul" Nicu: "Se făceau destul de multe tâmpenii care deranjau"
Sursa foto: Captură Antena 3

Nicu Ceaușescu, cel de-al treilea copil al soților Nicolae și Elena Ceaușescu, era cunoscut pentru petrecerile îndrăzneţe la care participa şi se dezlănţuia.

Invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, Nicoale Ceauşescu a făcut dezvăluiri importante despre cum arătau petrecerile ținute înainte de 1989.

Nicolae Ceuşescu este fiul lui Ion Ceauşescu, cel mai mic frate al fostului lider comunist.

Acesta a vorbit despre cum se distra alături de "lumea bună" a acelor vremuri şi bineînţeles, alături de verişorul său Nicu, fiul dictatorului Ceauşescu.

Nicolae Ceauşescu: "Se făceau destul de multe tâmpenii care deranjau"

"Sunt lucruri adevărate, dar aş întreba, cui Dumnezeu, la 20 şi ceva de ani, nu îi plac petrecerile? Nu erau niște petreceri ieșite din comun (...) Se făceau destul de multe tâmpenii care deranjau.

Nu dărâmam case, dar trebuia zugrăvit oricum a doua zi. La petreceri, maestrul de ceremonii era Serghei (n.r. Serghei Mizil), prieteni de liceu de-ai lui Serghei, sora cealaltă a lui Serghei cu soţul, sportivi, fotbalişti, nume sonore din fotbalul românesc, actori și cântăreți cunoscuți.

Alcoolul era nelipsit de la petrecerile fastuoase

Sigur că în perioada respectivă, la creierul pe care îl aveam, de copii teribili, era destul de mult alcool, dar nu se depășeau foarte tare limitele incintei. Ce făceam, făceam între noi. Sigur, făceam destul de multe poante, glume.

Făceam împreună vacanțe, sărbători. Eram aproape zi de zi la familia Mizil. După ce s-au răcit relațiile, mă vedeam cu Nicu. Relațiile s-au răcit în 1980. 

Nicolae Ceauşescu, despre povestea de dragoste dintre Nicu Ceauşescu şi iubita sa, Donca Mizil

Povestea lui Nicu cu Donca (n.r. Donca Mizil, fiica lui Paul Niculescu Mizil) a durat 15 ani. A fost o poveste super frumoasă. 

Elena Ceaușescu voia să îl îndepărteze de gaşca asta nebunatică, pentru că avea alte gânduri cu el. Dar, ceea ce s-a întâmplat exact, aş vrea să îl citesc pe Paul Nicolae Mizil, un om deosebit, Dumnezeu să-l odihnească. A spus: Ce se ce întâmplă, se întâmplă între noi şi familia Ceauşescu. Voi, ceilalalţi, nu aveţi niciun fel de treabă să vă amestecaţi.

Sigur, pentru mine, care aveam 20-21 de ani, faptul că ţineam foarte mult la amândoi, ţineam şi la ceilalţi membri ai grupului, fiind cel mai mic, eram un "Jolly Joker" pentru ei, m-a durut foarte tare această despărțire și m-a și marcat o perioadă destul de bună.

"Erau niște nebunii frumoase pe care le făceam împreună"

Era o poveste foarte frumoasă. Erau niște nebunii frumoase pe care le făceam împreună. Eram practic zi de zi împreună acasă la Serghei. Ne vedeam seara după ce își termina fiecare ce avea de făcut. Ne strângeam acolo și stăteam verile pe terasă, cât se putea de mult. Și, dintr-odată, s-a întâmplat foarte brusc totul. Serghei s-a retras din grupul lui Nicu. S-a retras atunci și și-au reluat vizitele după ce a ieșit Nicu din pușcărie.

Nu numai Donca încurca. Încura anturajul pe care îl avea Nicu şi dorea să scape de acest anturaj. Sigur, ca părinte poate e de înţeles. La vremea aceea, nu înţelegeam, dar faptul că stăteam zi de zi... Eu eram student, ceilalţi, fiecare aveau câte un seriviciu, mai mult sau mai puţin important, dar, Nicu, în ciuda faptului că stătea cu noi până la ore târzii din noapte, a doua zi se ducea la treaba lui, la birou. Era la UTC la vremea respectivă şi sigur că nu cădea bine.

E o contradicţie între generaţii, pentru că e clar că, concepţia despre lume şi viaţă a mătuşii mele (n.r. Elena Ceauşescu), nu era pe aceeaşi lungime de undă cu ce gândeam noi. E greu să vă spun din prima că era o femeie rea. Avea răutăţile dânsei, dar, ca orice mamă, vizavi de copiii ei.

Cum era percepută Elena Ceauşescu

Cu invidiatul femeilor, cred că sunt şi multe legende, pentru că, cele pe care se spune că ea era invidioasă, erau cu mult mai tinere, deci nu puteau concura. Nici nu aveau la ce Dumnezeu să concureze. Cred că legendele astea au apărut din dorinţa de a acoperi alte motive care au stat la baza răcelii, vizavi de aşa-zisele concurente. Era o femeie rea, dar se poate spune că era o femeie rea. Eu nu am avut foarte mult de a face cu dânsa şi am aceeaşi percepţie din afară pe care o aveam toţi. În ceea ce mă priveşte, de câteva ori când ne-am întâlnit, nu aş putea să spun că era rău, deşi au fost nişte ipostaze mai puţin plăcute pentru mine şi mai puţin ortodoxe (...)

"Au fost nişte ipostaze mai puţin plăcute pentru mine şi mai puţin ortodoxe"

Am plecat cu Nicu de la o petrecere de la Snagov, să dormim la el. Eu nu am prea vrut, mă cam feream, pentru că auzeau ai mei. Nu era taman bine. A zis: Hai, vii şi dormi la mine, că nu e nimeni acasă, tata e la vânătoare. Mama nu vine fără tata la Snagov şi mâine ne sculăm şi plecăm. Am dormit bine-mersi şi când ne-am trezit, m-a trimis după o sticlă de apă minerală. Şi eram în nişte slipi sumari. Zic, cum să mă duc aşa, stai, să mă îmbrac. Nu te mai îmbrăca. Du-te, cobori pe scări, intri pe uşă şi vii cu apa. Zic, dacă mă întâlnesc cu cineva? Nu e nimeni. Până mă trezesc eu, nu intră nimeni în casă.

"Normal, m-am dus în slip și când am deschis ușa, mi s-au tăiat picioarele şi mâinile"

În capul mesei stătea unchiul meu, în stânga lui, în dreapta lui, familia Bobu, care era al doilea om în partid după el și în stânga lui, Manea Mănescu, care era prim-ministru.

Și eu, în chiloți. Mătușa mea, cu două farfurii în mână, îmbrăcată de casă. A început să râdă. Zâmbea și dânsul. Vă dați seama că m-am dus, am trântit ușa și m-am certat cu ăla. Ne-am îmbrăcat și a trebuit să coborâm la masă. Am zis că plec și mă duc pe jos până la București. Până la urmă am mers la masă. S-a purtat extraordinar de cald. M-a servit cu mâncare. Dânsul s-a ridicat, a pus un pahar de vin, să îi spun tatălui meu care se ocupa de viticultură, de vinuri, ce vin bun face dânsul la Snagov din trei rânduri de vie (...) Dânsa ne-a servit cu mâncare. Am plecat, nu am avut parte de reproșuri", a mărturisit Nicolae Ceauşescu, în exclusivitate la Antena 3.

Citiţi şi: Nepotul lui Nicolae Ceaușescu dezvăluie cel mai mare secret al lui Ion Iliescu

Povestea neștiută a ultimului frate al lui Nicolae Ceaușescu: "Toată lumea i-a întors spatele"
 

×
Parteneri
x close