Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Statele Unite ale Americii, îngrijorate că rachetele nucleare rusești ajung pe mâna mercenarilor

Statele Unite ale Americii, îngrijorate că rachetele nucleare rusești ajung pe mâna mercenarilor

Mercenarii Wagner au ajuns la depozitul nuclear din regiunea Voronej. SUA sunt îngrijorate că rachetele nucleare ar putea fi în posesia lor.

de Ioana Mircea    |    28 Iun 2023   •   22:38

Forțele Wagner au cucerit vineri o instalație militară cheie din sudul Rusiei și au înaintat spre nord prin regiunea Voronej, unde Rusia deține un depozit de arme nucleare, aflat sub comanda celei de-a XII-a divizie a ministerului Apărării.

Deși criza imediată a fost evitată, serviciile de informații americane rămân vigilente, căutând semne de vulnerabilitate pentru cel mai mare stoc de arme nucleare din lume.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat luni, la televiziune de stat că Lynne Tracy, ambasadorul SUA în Rusia, a contactat ministerul rus de Externe în timpul revoltei pentru a asigura securitatea armelor nucleare rusești și siguranța diplomaților americani care lucrează în interiorul țării.

Citește și: NYT: Generalul "Armaghedon" ştia de planul lui Prigojin de a lansa o rebeliune armată. El a apărut într-un mesaj video în timpul insurgenței Wagner

×
Subiecte în articol: rachete nucleare trupele wagner SUA Rusia
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close