Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Raed Arafat: ”Managerii de spitale suspendă intervențiile medicale care nu sunt urgente”

Raed Arafat: ”Managerii de spitale suspendă intervențiile medicale care nu sunt urgente”

Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul de Interne, a anunțat că autoritățile au emis un ordin de 30 de zile, în care managerii spitalelor trebuie să suspende orice intervenție medicală care nu este urgentă, din cauza creșterii continue a cazurilor de COVID-19 în România.

Raed Arafat: ”Managerii de spitale suspendă intervențiile medicale care nu sunt urgente”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    04 Oct 2021   •   21:31

”Presiunea este mare acum pe sistemul sanitar și cel de urgență. Cifrele continuă să crească, avem o cifră dublă față de luna trecută. Nu vedem tendința de plafonare sau de scădere.

Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care preve că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații și tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogranate”, a declarat Raed Arafat.

Medicii care tratează fiecare pacient în parte vor decide dacă intervențiile pot fi amânate sau nu.

Acest ordin nu se aplică pentru femeile însărcinate, pacienților cu afecțiuni incologice sau care necesită proceduri de dializă.

Medicii din spitalele în care se vor suspenda intervențiile care nu sunt urgente vor fi detașați pe secțiile COVID-19.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat interventii medicale
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close