Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Vremea se schimbă radical! Director ANM: "Răcirea va duce din nou temperaturile cu 5-7 grade sub normă"

Vremea se schimbă radical! Director ANM: "Răcirea va duce din nou temperaturile cu 5-7 grade sub normă"

Directorul de prognoză al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a anunțat, la Antena 3 CNN, o nouă răcire a vremii, începând chiar de miercuri, 3 mai 2023.

de Mia Lungu    |    02 Mai 2023   •   22:34

"Vremea se va răci din nou. Chiar de mâine vom simți o ușoară scădere de temperatură și pe urmă scăderea va fi mai accentuată, mai ales în weekend.", a precizat Florinela Georgescu. 

"Până atunci, așteptăm să plouă mâine noapte și poimâine. Mâine noapte în partea de sud și centru a țării, poimâine mai ales la deal și la munte. Vor fi averse, descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului, deci maniferstări de vară.

Răcirea va duce din nou temperaturile sub media multianuală. Vedem că nici în următoarele patru săptămâni, deci cam toată luna mai, estimările nu arată grozav, din punct de vedere al temperaturilor, pentru că vor fi perioade cu temepraturi sub normal.

Citește și: Vreme haotică cu oscilaţii mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza meteo ANM pentru luna mai 2023

Deocamdată suntem cu această vreme răcoroasă, care nu este specifică numai pentru țara noastră. Mare parte a Europei are acest regim termic.

În weekend și pe parcursul săptămânii viitoare, temperaturile probabil nu vor mai depăși 18-19 grade și vor porni de la 10-11 grade pe partea de nord a teritoriului, zonele depresionare. Destul de rece, în continuare, pe litoral. Iar pe parcursul nopții, temperaturi sub 8 grade în mare parte a țării. Sunt temperaturi cu 5-7 grade sub normă.", a mai precizat directorul ANM.

×
Subiecte în articol: florinela georgescu ANM vremea
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close