Antena 3 CNN Externe Diaspora Cum acționau escrocii români care au dat lovitura în Spania cu metoda ”Magia”

Cum acționau escrocii români care au dat lovitura în Spania cu metoda ”Magia”

Doi escroci români sunt cercetați de către polițiștii din Spania, după ce aceștia au înșelat mai multe persoane printr-o metodă bine cunoscută ca ”magia”.

Cum acționau escrocii români care au dat lovitura în Spania cu metoda ”Magia”
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2021   •   17:36

Cei doi au fost reținuți, după ce în data de 2 iulie, mai mulți vânzători din Santa Pola au alertat poliția, anunțând că un bărbat a intrat în mai multe magazine cu intenția de a schimba niște bacnote, însă în momentele de neatenție a vânzătorului acesta sustrăgea o parte din banii după care convingea persoana aflată la casă că nu ar fi dat suma corectă, conform stiridiaspora.ro.

După ce efectua înșelăciunea, escrocul ieșea în grabă din magazin și se urca în mașina care il aștepta, condusă de către un alt bărbat, tot român.

După ce poliția a intrat pe fir, aceștia au observat suspectul, care a ieșit în viteză din magazin, urcându-se într-o mașină, unde îl aștepta o altă persoană, după care au plecat rapid.

Poliția a interceptat vehiculul și a identificat cele două persoane aflate în interiorul mașinii. Românul care a fost văzut ieșind din magazin avea în posesie suma de 790 de euro în bancnote de diferite valori. 

După verificarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, anchetatorii au descoperit că în timp ce vânzătorul desfășura tranzacția, escrocul a retras o parte din banii livrați de angajat, făcând victima să creadă că nu i-a dat destui bani.

Paguba, în valoare de 200 de euro, a fost returnată către magazinul de tutun de unde a fost sustrasă, urmând ca și celelalte prejudicii să fie returnate, imediat ce se va stabili valoarea acestora. 

×
Subiecte în articol: diaspora romani escroci pagubă Magia Spania
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close