Antena 3 CNN Externe Diaspora O nouă pată pe obrazul românilor. Nouă persoane, arestate în Italia, pentru numeroase furturi

O nouă pată pe obrazul românilor. Nouă persoane, arestate în Italia, pentru numeroase furturi

O nouă pată pe obrazul românilor. Nouă persoane, arestate în Italia, pentru numeroase furturi
06 Ian 2017   •   16:06

Nouă persoane au fost arestate preventiv într-un dosar instrumentat de DIICOT- Structura Centrală care vizează comiterea infracţiunii de furt calificat pe teritoriul Italiei. 

Potrivit unui comunicat emis, vineri, de DIICOT, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a nouă inculpaţi reţinuţi anterior, respectiv Mădălin Barbu (fost Ciocoiu, fost Puşcă), pentru constituire de grup infracţional organizat, furt calificat în formă continuată şi ultraj comis asupra unui poliţist şi Petre Alexandru, Alin Nicolae Lungan, Narcis Nicolae Gheorghe, Andrei Nechifor, Adrian Opriţa Niculescu, Octavian Andrei Băescu, Cornel-Gabriel Pandia, Marian Cristian Gulea pentru constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat în formă continuată şi complicitate la furt calificat în formă continuată. 

Procurorii spun că, începând cu luna octombrie 2015 până la sfârşitul lunii februarie 2016, inculpatul Petre Alexandru, zis "Jack", a iniţiat şi constituit împreună cu Mădălin Barbu, zis Ciocoiu sau Ciocolată, Alin Nicolae Lungan, Andrei Nechifor şi Nicolae Narcis Gheorghe un grup infracţional organizat care a acţionat coordonat în scopul comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul statului italian. 

Grupul infracţional a fost sprijinit de Marian Cristian Gulea, Cornel Gabriel Pandia, Andrei Octavian Băescu, Adrian Opriţa Niculescu, precum şi de alţi suspecţi, arată DIICOT. 

Procurorii spun că, în noaptea de 14 spre 15 noiembrie 2015, membrii grupului infracţional au sustras de la o adresă din localitatea italiană Rolo, bunuri vestimentare şi accesorii (10 cutii conţinând articole de casă, 569 de articole vestimentare şi 247 de cutii conţinând articole vestimentare şi accesorii - jerseuri, cămăşi, pantaloni, genţi, poşete, tricouri, jachete, paltoane, portmonee, curele, încălţăminte, prosoape aparţinând unor mărci renumite), în valoare totală de 431.260 euro. 

De asemenea, în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2015, inculpaţii au furat de la o adresă din localitatea Sona, Italia, bunuri vestimentare, încălţăminte şi accesorii aparţinând unor mărci renumite, în valoare totală de aproximativ 350.000 euro. 

Totodată, DIICOT arată că Mădălin Barbu se afla sub control judiciar în condiţiile în care faţă de el se efectuau cercetări într-o cauză vizând săvârşirea unei infracţiuni de ultraj.

"Cu această ocazie, un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, a constatat şi întocmit procese-verbale privind încălcarea obligaţiilor dispuse de către organul judiciar privind limitările teritoriale şi impuse inculpatului. La data de 16.01.2016, în timp ce se afla într-un bar/local public din localitatea Olanu, jud. Vâlcea, inculpatul Barbu (fost Puşcă) Mădălin l-a ameninţat direct cu acte grave de violenţă pe ofiţerul de poliţie în legătură cu actele întocmite de către acesta, în îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu în dosarul penal în care inculpatul a fost cercetat penal", se precizează în comunicatul citat. 

În cursul zilei de joi, anchetatorii au efectuat percheziţii domiciliare în cadrul cărora au fost găsite şi ridicate cantităţi "impresionante" de bunuri vestimentare şi cosmetice ale unor mărci renumite, precum şi sume de bani, arată sursa citată. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: romani hoti furturi
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close