Antena 3 CNN Externe Diaspora Înșelătoria prin care trei români și un italian au fraudat examenele auto din Brescia. Primeau până la 4.000 de euro de la fiecare persoană

Înșelătoria prin care trei români și un italian au fraudat examenele auto din Brescia. Primeau până la 4.000 de euro de la fiecare persoană

Poliția Rutieră din Brescia a descoperit o schemă vastă de fraudă la examenele pentru permise de conducere, în care erau implicați trei români și un italian. Pentru suma de 3.000 de euro, candidații primeau răspunsurile în cască în timpul examenului.

Înșelătoria prin care trei români și un italian au fraudat examenele auto din Brescia. Primeau până la 4.000 de euro de la fiecare persoană
Sursa foto: Getty Images I ChamilleWhite
de Roxana Mihăiescu    |    13 Noi 2023   •   10:08

Persoanele implicate în acest caz acționau atent. Practic, aceștia le puneau candidaților microcamere și dispozitive mobile cu căști, care erau ascunse sub haine, pentru a primi răspunsuri corecte de la o persoană la distanță, în timpul testelor teoretice.

Astfel, cu o zi înaintea examenului, candidații beneficiau de montarea acestor dispozitive la domiciliu. Metoda de înșelătorie a fost descoperită în urma unei anchete care a durat câțiva ani.

Anchetatorii au reușit să reconstruiască organigrama acestei rețele infracționale, capabilă să recruteze străini prin intermediul școlilor de șoferi auto și să le furnizeze informații cu o zi înainte de examen.

Citește și: Când se montează cauciucurile de iarnă. Amenda pe care o primești dacă nu ai anvelopele corespunzătoare

Rețeaua infracțională cerea candidaților sume cuprinse între 3.000 și 4.000 de euro 

Ancheta desfășurată pe parcursul a doi ani a dus la identificarea a 42 de persoane suspectate. În luna august, procurorii din Brescia au reținut liderul presupus al grupului, Gerardo Sansone, în vârstă de 56 de ani, rezident în Nogara, provincia Verona. Alături de el, au fost arestați colaboratorii săi apropiați, toți de naționalitate română: Ana Maria Arsene (32 de ani), Larisa Loredana Arsene (22 de ani) și Florentin Vasile (36 de ani), toți aflați în arest la domiciliu.

Aceștia sunt acuzați de constituirea unei asociații infracționale și falsă atribuire de lucrări altora. Persoana cunoscută sub numele de Antonio, care furniza răspunsuri de la distanță, rămâne neidentificată. Între februarie 2021 și iuie 2023, grupul a obținut ilegal zeci de permise în diverse orașe italiene, inclusiv Brescia, Cremona, Bologna, Parma, Udine, Venezia, Padova și Rovigo.

Procedura implica instalarea echipamentului la domiciliul candidatului cu o zi înainte de examen, contra sumei de 3.000 de euro, prețul standard pentru un permis categoria B, plătit în avans și numerar.

Autoritățile din Padova investighează în prezent trei cazuri specifice, inclusiv pe cel al unui cetățean tunisian de 55 de ani care a trecut ilegal examenul în ianuarie 2022 cu complicitatea româncelor Ana Maria și Larisa Loredana Arsene, notează Știri Diaspora.

×
Subiecte în articol: Italia permis de conducere
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close