Antena 3 CNN Externe Diaspora Românii care au trăit în străinătate, despre decizia de a se întoarce în țară: "Pentru mine, acasă este România”

Românii care au trăit în străinătate, despre decizia de a se întoarce în țară: "Pentru mine, acasă este România”

Mai mulți români care au decis să se întoarcă acasă au povestit cum se simt în România, după ce au locuit ani buni în străinătate.

Românii care au trăit în străinătate, despre decizia de a se întoarce în țară: "Pentru mine, acasă este România”
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2023   •   20:06

Românii au început să-și povestească experiențele legate de întoarcerea în țară în urma unei întrebări adresate de cineva pe grupul de Facebook "Români în Spania": S-a întors cineva în România în această vară? Cum v-ați adaptat?

Părerile sunt împărțite, însă majoritatea românilor care au răspuns la întrebare susțin că sunt mulțumiți de faptul că au ales să se întoarcă în țară.

"Da, noi ne-am reîntors în vară și ne-am adaptat foarte bine. Suntem liniștiți, fericiți. Am început munca în România și nu m-aș mai întoarce niciodată înapoi în Spania. Copiii s-au reîntors cu noi. Mă simt mai liberă, mai liniștită și mai fericită”, a scris o româncă.

"Cum v-ați adaptat? Mor cu voi. Cum, mă, să îți fie greu să te adaptezi în țara ta?”, a scris altcineva.

Citește și: Un român, care a atacat cu spray paralizant o vânzătoare pentru câțiva euro în Austria, a fost capturat în România

"Eu nu înțeleg ce e de adaptat... nu de acolo a plecat toată lumea? S-au schimbat mult treburile și în România, eu am fost recent și chiar se văd schimbările în bine”, este un alt comentariu.

"Acasă este România"

Mulți dintre cei care au lăsat comentarii susțin că trăiesc bine și în România, ba chiar nu se mai gândesc să se întoarcă în străinătate.

"Am stat 14 în Italia, acum în România, nu am probleme cu adaptarea. Pentru mine, acasă este România”, a fost alt răspuns.

"Da, noi am ajuns în 22 iunie 2023, suntem bine. Având în vedere că familia, copiii și nepoții sunt în România de mulți ani, nimic și nimeni nu mă va duce iar la muncă afară.

Soțul e pensionar, are o pensie decentă, iar eu voi începe in curând să lucrez, suntem acasă, lângă copii, avem nevoie doar de sănătate. În rest, le ducem pe toate, Doamne-ajută”, a scris o femeie.

"Poate că România a ajuns de batjocura altora tot din cauza noastră, că am plecat și am lăsat-o fară apărare”, a spus altcineva.

Pe de altă parte, pentru alți români, întoarcerea în țară a fost dificilă.

"Greu”, a răspuns cineva, iar imediat a fost completat de un alt român: "Eu m-am întors după 20 de ani de Spania și nu aș sfătui pe nimeni să se întoarcă”, se arată pe grupul de Facebook "Români în Spania".

×
Subiecte în articol: romani diaspora România Spania strainatate
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close