Antena 3 CNN Externe Diaspora Românii care au speriat Austria. Au furat o mică avere, după ce a spart 14 bancomate

Românii care au speriat Austria. Au furat o mică avere, după ce a spart 14 bancomate

Românii care au speriat Austria. Au furat o mică avere, după ce a spart 14 bancomate
Sursa foto: foto: Pixabay.com
07 Mai 2019   •   12:03

Judecătorii Curţii de Apel Oradea au dispus recent extrădarea în Austria a unui cetăţean român căutat în toată Europa pentru constituire de grup criminal organizat şi furturi din bănci.

Bărbatul originar din Galaţi este acuzat că, în perioada 2017-2018, împreună cu alţi români, a furat 14 bancomate în Austria prin metode inspirate din filmele de acţiune. 

Gălăţeanul trimis să facă închisoare în Austria, Ştefan Nistor-Buzatu, a fost prins de poliţişti în Satu Mare la sfârşitul lunii aprilie. Este al doilea român pentru care autorităţile din statul european au solicitat extrădarea în acelaşi dosar. 

Aceştia fie aruncau în aer bancomate din supermarket-uri şi sedii de bănci, fie le smulgeau din pereţi tractate cu cabluri de oţel ataşate unor maşini puternice. Cea mai „bănoasă“ spargere documentată de investigatorii austrieci este descrisă în sentinţa judecătorească de la Oradea: „Membrii grupului criminal organizat au sustras în localitatea Sinalbekirchen, din sucursala Sparkasse Sinalbekirchen, un bancomat care conţinea suma de 199.620 euro. Au izbit, mergând în marşalier cu camionul Ford Transit, pe care l-au sustras în prealabil, panoul de sticlă al spaţiului de acces în sucursala băncii, de unde au smuls bancomatul din sistemul de ancorare, cu ajutorul unei curele de fixare de camion, au încărcat seiful şi au fugit“. Dacă nu le smulgeau din perete, hoţii aruncau în aer bancomatele cu un gaz exploziv detonat printr-un dispozitiv electric. Paguba totală reclamată de păgubiţi se ridică la aproximativ 350.000 de euro, scrie Adevarul.

×
Subiecte în articol: romani
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close