Antena 3 CNN Externe Diaspora Șase români din Germania au încasat alocații de 733.000 de euro pentru copii pe care nu îi au

Șase români din Germania au încasat alocații de 733.000 de euro pentru copii pe care nu îi au

Șase români stabiliți în Germania, care au încasat ilegal de la statul german alocații în valoare de 733.000 de euro, pentru creșterea unor copii care existau doar pe hârtie, sunt judecați acum pentru evaziune fiscală și fals în acte.

Șase români din Germania au încasat alocații de 733.000 de euro pentru copii pe care nu îi au
Sursa foto: bild.de/ Mario Jüngling
de Mia Lungu    |    16 Sep 2021   •   18:15

Cinci bărbați și o femeie  de origine română, cu vârste cuprinse între 24 și 41 de ani, au încasat în mod fraudulos diferite sume de bani de la statul german, sub formă de alocați pentru copii, între 2013 și 2020, potrivit publicației germane Bild.

Procesul a început săptămâna aceasta, la Koln.

Românii au falsificat documente și au încasat sume pentru mai mulți copii, dintre care o parte nu existau în realitate. Astfel, ei și-au asigurat un venit constant, șapte ani la rând. 

Cei șase sunt cercetați pentru fraudă și într-un alt dosar, în care sunt acuzați că ar fi încasat ilegal 148.000 de euro, reprezentând sprijin financiar pentru familii afectate de coronavirus. Autoritățile au stabilit că și această sumă a fost încasată pe baza unor documente false. Procesul, în acest caz, va începe pe data de 22 septembrie.

×
Subiecte în articol: romani Germania alocaţii copii
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close