Antena 3 CNN Externe Diaspora Ţara în care românii pleacă acum să lucreze. "Salariul e 3.000 euro net. E o diferență de 4-5 euro pe oră, faţă de Italia"

Ţara în care românii pleacă acum să lucreze. "Salariul e 3.000 euro net. E o diferență de 4-5 euro pe oră, faţă de Italia"

Preferințele românilor în ceea ce privește țările în care vor să lucreze s-au schimbat în ultimii ani, oamenii fiind atraşi de salarii mai mari și de condiții de muncă avantajoase.

Ţara în care românii pleacă acum să lucreze. "Salariul e 3.000 euro net. E o diferență de 4-5 euro pe oră, faţă de Italia"
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    12 Oct 2022   •   13:51

Aşa se face că românii au dat Spania și Italia pe vestul și nordul Europei, unde salariile sunt mai mari, spun firmele de recrutare, potrivit stirileprotv.ro.

Un român este de o lună lăcătuș în Olanda. Și-a lăsat locul de muncă din Italia pentru că i s-a oferit un salariu mai bun. 

Companii recrutare: creștere cu 20% a cererilor venite din partea românilor

"În Italia se pornește de la 8 euro pe oră și se ajunge la 11-12, în condițiile în care ești un om bun, calificat. Aici un om bun, calificat ajunge undeva la 15-16 euro. Deci vorbim de o diferență de un 4-5 euro pe oră", spune Alexandru Ţonea.

Şi Răzvan Gancea s-a reorientat, după ce a lucrat în mai multe țări: Italia, Grecia și Spania. "Acum lucrez în Olanda la ardei gras. E plătit bine, îmi place ce fac. Un lucru mai bănos un pic".

Companiile de recrutare din străinătate au înregistrat în ultima vreme o creştere de peste 20% a cererilor venite din partea românilor.

Consultant recrutări: salariul maxim ajunge la 3.000 euro net

"Am observat o creștere a aplicațiilor pe care le avem. Suntem în căutarea sudorilor, lăcătușilor. 

Salariul minim ar ajunge pe la 1.400 de euro după toate cheltuielile, chirie, cazare și maximul până în 2.800-3.000 de euro net", spune Lucian Marchevici, consultant recrutări.

×
Subiecte în articol: strainatate munca Olanda
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close