Antena 3 CNN Externe Diaspora Un român care ar fi asistat la manifestaţiile stradale din Ciudad de Mexico a fost reţinut

Un român care ar fi asistat la manifestaţiile stradale din Ciudad de Mexico a fost reţinut

Un român care ar fi asistat la manifestaţiile stradale din Ciudad de Mexico a fost reţinut
Sursa foto: Foto: sk8rrboi.wordpress.com
de S.T.    |    03 Dec 2012   •   18:54

Procuratura Generală din Ciudad de Mexico a informat Ambasada României în Mexic, la 1 decembrie, în legătură cu reţinerea unui cetăţean român, care ar fi fost implicat în incidentele survenite în această ţară cu ocazia ceremoniei de instalare a noului guvern, precizează MAE.

"Ambasada României în Mexic şi MAE au intrat în legătură cu familia cetăţeanului român, asigurând-o că întreprinde toate demersurile pentru acordarea de asistenţă consulară cetăţeanului român reţinut", menţionează MAE, într-un răspuns la o solicitare a Mediafax.
   
Potrivit informaţiilor furnizate de familia sa, cetăţeanul român ar fi asistat la manifestaţiile stradale din Ciudad de Mexico în scopul fotografierii evenimentului, menţionează sursa citată.
   
Ambasadorul României la Ciudad de Mexico l-a contactat pe procurorul de caz, solicitând detalii suplimentare cu privire la situaţia cetăţeanului român reţinut şi menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu familia acestuia.
      
Enrique Pena Nieto a fost învestit sâmbătă în funcţia de preşedinte al Mexicului în cursul unei sesiuni solemne a Parlamentului mexican marcată de manifestaţii violente în stradă şi proteste ale deputaţilor de stânga în interiorul Camerei deputaţilor, a relatat AFP.

×
Subiecte în articol: Mexic
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close