Antena 3 CNN Externe Diaspora Pedeapsă revoltătoare pentru un șofer de TIR după ce a omorât patru români într-un accident devastator, în Germania

Pedeapsă revoltătoare pentru un șofer de TIR după ce a omorât patru români într-un accident devastator, în Germania

Patru români au murit după ce microbuzul în care se aflau a fost prins între două TIR-uri. Șoferul răspunzător a fost judecat, iar sentința este revoltătoare.

Pedeapsă revoltătoare pentru un șofer de TIR după ce a omorât patru români într-un accident devastator, în Germania
Sursa foto: Twitter
27 Aug 2021   •   19:33

Românul răspunzător a primit un an de închisoare cu suspendare.

La aproape un an după tragicul accident de pe autostrada A44, din Germania, șoferul român de camion, în vârstă de 34 de ani, a fost judecat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă. 

Procesul a avut loc joi, 26 august, la Judecătoria Paderborn, unde magistrații l-au găsit vinovat. 

Deși conaționalul risca până la cinci ani de închisoare conform codului penal german, acesta a scăpat cu un singur an de condamnare, cu suspendare, informează Westfalen-Blatt, conform știridiaspora.ro.

Românul a ucis patru persoane, inclusiv trei femei, cu vârste cuprinse între 27 și 48 de ani, după ce a lovit capătul unui blocaj rutier cu vehiculul său, pe 11 septembrie 2020. 

Victimele se aflau într-un microbuz care se îndrepta spre Dortmund. Un tânăr de 40 de ani a supraviețuit, iar un alt șofer de camion a fost rănit grav.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close