Antena 3 CNN Externe Diaspora Victor Ponta: Un român a fost ucis în Algeria. Ceilalţi patru români sunt în siguranţă

Victor Ponta: Un român a fost ucis în Algeria. Ceilalţi patru români sunt în siguranţă

Victor Ponta: Un român a fost ucis în Algeria. Ceilalţi patru români sunt în siguranţă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2013   •   16:08
Update 16:08: Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul conferinţei de presă, că un român a fost ucis în operaţiunea din Algeria.

"Am dorit să facem câteva precizări, cu date confirmate, sigure, pe care autorităţile române le-au primit. În urmă cu puţin timp, prin structurile diplomatice, ni s-a confirmat că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în aceste evenimente. Vreau să exprim condoleanţe şi compasiune pentru familia celui care şi-a pierdut viaţa", a declarat premierul.

"Vestea bună se referă la ultimul dintre cei cinci cetăţeni români aflaţi în zona de conflict. Acesta a fost eliberat de către armata algeriană, se află în acest moment în custodia armatei algeriene şi autorităţile române fac toate eforturile pentru recuperarea lui", a adăugat Ponta.

"Cei trei cetăţeni români eliberaţi anterior sunt în custodia autorităţilor române, sunt în stare bună şi se vor întoarce cât de curând. Al patrulea, iată, este bine şi va fi recuperat în curând şi el".

 


Şapte ostatici străini au fost executaţi, iar 11 răpitori au fost împuşcaţi într-un asalt final lansat sâmbătă dimineaţa de către forţele speciale algeriene la un complex de exploatarea gazelor din Sahara algeriană, a declarat o sursă din domeniul securităţii algeriene pentru AFP.
   
"Asaltul a fost lansat sâmbătă dimineaţa. Unsprezece terorişti au fost împuşcaţi, iar ostaticii străini sunt morţi. Noi credem că au fost asasinaţi ca măsură de represalii", a declarat această sursă pentru AFP.
   
Între 25 şi 27 de ostatici străini şi algerieni au fost ucişi de la începutul atacului jihadiştilor, miercuri, împotriva acestui complex de exploatarea gazelor, potrivit unui bilanţ provizoriu furnizat AFP de o sursă din domeniul securităţii sâmbătă.
   
"Au fost ucişi între 25 şi 27 de ostatici străini şi algerieni, potrivit primului bilanţ" întocmit în urma asaltului final lansat sâmbătă dimineaţa de forţele speciale algeriene, a declarat această sursă.

Ministerul de Afaceri Externe a anunţat, vineri seară, că trei români au fost salvaţi din mâinile teroriştilor din Algeria: unul aflându-se la Ambasadă, iar ceilalţi doi se află în custodia armatei algeriene.

Unul dintre prizonierii români a reuşit să scape cu ajutorul unui telefon mobil. Ministerul de Externe a făcut public faptul că ostaticul a reuşit să contacteze misiunea diplomatică română chiar în timpul atacului terorist. Oficialii l-au îndrumat tot timpul cum trebuie să procedeze pentru a-şi salva viaţa.
 

×
Subiecte în articol: ostatici Algeria ministru premier Victor Ponta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close