Antena 3 CNN Externe Mexicul a ratificat ACTA. PE a respins acordul, săptămâna trecută

Mexicul a ratificat ACTA. PE a respins acordul, săptămâna trecută

Mexicul a ratificat ACTA. PE a respins acordul, săptămâna trecută
Sursa foto: Foto: globbos.com
de M.Z.    |    12 Iul 2012   •   21:14

Mexicul a ratificat oficial Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), respins de Parlamentul European, a anunţat Institutul mexican al proprietăţii industriale (Impi).

"Pentru a combate, într-o manieră mai eficientă, problema contrafacerii şi a piraterie în materie de mărci, invenţii, creaţii intelectuale şi artistice, Mexicul a semnat joi ACTA", a arătat Impi, potrivit AFP.

Acest acord, semnat de 22 din cele 27 de guverne ale UE, precum şi de alte 10 ţări, între care SUA, Japonia şi Canada, a fost respins săptămâna trecută de Parlamentul European, care a apreciat că acordul reprezintă o ameninţare pentru libertăţile individuale.

Acordul internaţional de combatere a contrafacerii (ACTA) este contestat pentru limitările pe care ar urma să le impună libertăţii de expresie pe internet. Pentru a putea intra în vigoare, ACTA avea nevoie şi de aprobarea Parlamentului European.

Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea în sens larg, de la medicamente şi piese auto la pirateria pe internet.
  
ACTA a fost ţinta unor proteste masive de stradă în mai multe state europene şi în alte părţi ale lumii din cauza prevederilor privind pirateria pe internet. Contestatarii ACTA susţin că formulările vagi din tratat pot conduce la îngrădirea unor drepturi şi libertăţi precum libertatea de expresie, dreptul la viaţă privată sau libera circulaţie a ideilor.

În mai, Victor Ponta a asigurat din nou că Tratatul ACTA nu va fi ratificat de România până când Parlamentul European nu va adopta modificări care să împiedice afectarea drepturilor la viaţa privată.

×
Subiecte în articol: ACTA Mexic
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close