Antena 3 CNN Externe Președintele Macron anunță ce decizie a luat după protestele violente din Franța

Președintele Macron anunță ce decizie a luat după protestele violente din Franța

Președintele Macron anunță ce decizie a luat după protestele violente din Franța
09 Dec 2018   •   13:55

Preşedintele francez Emmanuel Macron va face ''anunţuri importante'' la începutul săptămânii următoare, a indicat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, la o zi după protestele naţionale violente ale ''vestelor galbene'' împotriva costului mare al vieţii, relatează agenţia Reuters.

Citește și: Peste 120.000 de oameni în stradă, 1.400 de persoane reținute. Proteste și la Bruxelles

''Preşedintele Republicii va face desigur anunţuri importante'', a declarat Griveaux la televiziunea LCI. El nu a oferit detalii despre data precisă sau conţinutul anunţurilor pe care le va face Macron.

Înalţi reprezentanţi francezi, aliaţi ai lui Macron, afirmau vineri că preşedintele se va adresa naţiunii la începutul săptămânii următoare.

Macron a anulat deja o preconizată creştere a taxei pe combustibil, dar demersul său nu a reuşit să pună capăt mişcării de protest a ''vestelor galbene'', care cer taxe mai mici, salarii minime mai mari şi condiţii mai bune de pensionare.

Citește și: Mircea Geoană: Este cel mai sever moment de violență publică și instabilitate socială din mai 1968

Într-un interviu la postul de radio Europe-1, citat de AFP, Griveaux a pledat duminică pentru găsirea de soluţii ''aproape pe măsură'' în criza ''vestelor galbene'' şi a făcut apel la întreprinderi să contribuie şi ele.

''Soluţiile pe care trebuie să le găsim trebuie să ţină cont de realitatea fiecărui individ. Aceasta să fie aproape pe măsură. Mâniile exprimate sunt uneori de natură diferită de la un teritoriu la altul'', a afirmat Griveaux.

Citește și: Radu Tudor: Sper să nu fie alt gen de filiere care activează acolo

''Sunt mânii care trebuie înţelese. Şi este dur să le înţelegi dintr-un birou parizian'', a subliniat purtătorul de cuvânt al guvernului, la o zi după cea de-a patra sâmbătă de mobilizare a ''vestelor galbene''.


Întrebat la televiziunea LCI în legătură cu o eventuală contribuţie a întreprinderilor pentru găsirea de soluţii la puterea de cumpărare, Griveaux a făcut apel ca ''fiecare să-şi asume responsabilităţile''

Citește și: Imagini șocante de la Paris! Arcul de Triumf, vandalizat de protestatari

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close