Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rusia se ridică! | Proteste în întreaga ţară împotriva războiului şi mobilizării | Se scandează "Putin în tranşee"

Rusia se ridică! | Proteste în întreaga ţară împotriva războiului şi mobilizării | Se scandează "Putin în tranşee"

Sunt proteste în Rusia, după anunțul mobilizării parțiale făcut de Vladimir Putin în această dimineață. Rușii sunt așteptați să iasă în stradă pentru a spune nu mobilizării.

Rusia se ridică! | Proteste în întreaga ţară împotriva războiului şi mobilizării | Se scandează "Putin în tranşee"
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    21 Sep 2022   •   20:05

Update 22:10. Numărul protestatarilor arestaţi în Rusia creşte de la o oră la alta, în acest moment depăşind 1.000. 

Potrivit OVD-Info, peste 1.178 de persoane au fost reținute în 38 de orașe din Rusia, majoritatea în Moscova și Sankt Petersburg.

Update 21:51. Coadă care se întinde pe 35 de kilometri la granița dintre Rusia și Finlanda.

Update 21:05. Arestări în centrul Moscovei, Sankt Petersburg, pe fondul protestelor împotriva „mobilizării parțiale”.
 
Peste 500 de persoane au fost reținute în toată Rusia într-o represiune împotriva protestelor, potrivit grupului independent de monitorizare OVD-Info.

Videoclipurile de la Moscova arată că mai mulți protestatari sunt luați pe sus de poliție de la protestul din centrul orașului.

Un videoclip postat de un jurnalist de la publicația The Village din Moscova arată zeci de oameni de pe strada Arbatskaya scandând „Lasă-l să plece”, în timp ce un bărbat este luat de poliție.
 
A existat și un videoclip din orașul Ekaterinburg cu o luptă între ofițerii de poliție și protestatari.

Până la ora 20:00, ora Moscovei, 535 de persoane au fost reținute în 30 de orașe din Rusia, potrivit OVD-Info.

Update 20:42. Cel puţin 364 participanţi la proteste împotriva mobilizării au fost arestaţi în Rusia.

Update 19:43. Oamenii au ieșit să protesteze masiv la Moscova şi Sankt Petersburg.

Poliția a început să îi ridice de pe stradă pe protestatari.

Oamenii spun ”nu războiului” și scandează ”viață pentru copiii noștri”. S-a strigat de asemenea "Putin în tranşee!"

Mișcarea rusă Vesna cheamă la proteste după discursul lui Vladimir Putin.

”Mii de bărbați vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri?”, se arată în postarea de mobilizare la protest.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din primele imagini obţinute de Antena 3, oamenii au ieşit în stradă la Tomsk, Ekaterinburg, Perm, Ufa, Novosibirsk, Kabarovsk, Irkuţk.

De asemenea, au fost organizate și petiții online împotriva acestei mobilizări parțiale.

Peste 200.000 de ruși, de asemenea, se declară nemulțumiți de acest anunț al lui Vladimir Putin.

Potrivit unui anunț de ultimă oră venit de la Moscova, bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai au voie să iasă din țară.

S-a interzis companiilor aeriene să le mai vândă bilete. Nu mai sunt bilete disponibile în foarte multe destinații pe care încearcă rușii să le acceseze precum Turcia, Armenia, Georgia, Egipt sau Thailanda.

Din informațiile care circulă pe canalele rusești, la frontierele terestre, bărbații ruși sunt întorși din drum, nu sunt lăsați să iasă din țară.

Poliția lui Vladimir Putin a ieșit deja pe străzile orașelor.

De asemenea, polițiștii amenință că cine iese astăzi în stradă în Rusia va merge direct la închisoare.

Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în Rusia. Sunt chemaţi la război toţi cei care au făcut serviciul militar obligatoriu, dar şi rezerviştii

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială! Liderul rus a amânat de câteva ori discursul într-o singură zi. Jurnalistul Radu Tudor a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3, ce înseamnă acest lucru.

”Este necesar să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate. De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi.  

Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială.  

NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra.  

Occidentul a șantajat Rusia, dar Rusia are multe arme cu care să răspundă. Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul. Ministerul apărării a fost instruit de către mine să definească statul legal al acestor unități și al republicilor Lugansk și Donețk. Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție”, a anunțat Vladimir Putin, miercuri dimineața.

Ce conține decretul de mobilizare parțială în Rusia, semnat astăzi de Vladimir Putin

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că aproximativ 300.000 de persoane vor fi mobilizate, prin Decret, în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Decretul privind mobilizarea parțială în Rusia, potrivit jurnalul.ro.

În conformitate cu legile federale din 31 mai 1996 nr. 61-FZ „Cu privire la apărare”, din 26 februarie 1997 nr. 31-FZ „Cu privire la pregătirea și mobilizarea în Federația Rusă” și din 28 martie 1998 nr. 53- Legea federală „Cu privire la serviciul militar” 

Decid: 

1. Se anunță mobilizarea parțială în Federația Rusă din 21 septembrie 2022.

2. Se realizează apelul cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse. Cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare au statutul de personal militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

3. Se stabilește că nivelul salariului pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse corespunde nivelului de salariu pentru personalul militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract. 

4. Contractele de trecere a serviciului militar încheiate de cadrele militare continuă să fie valabile până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială, cu excepția cazurilor de eliberare a cadrelor militare din serviciul militar pe motivele stabilite prin prezentul decret.

Citește continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: proteste Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close