Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România expulzează un diplomat al Ambasadei Rusiei la București

România expulzează un diplomat al Ambasadei Rusiei la București

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, vineri, că autorităţile române au decis să declare drept "persona non grata" pe teritoriul ţării noastre un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

România expulzează un diplomat al Ambasadei Rusiei la București
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Aug 2022   •   17:40

Ambasada rusă a fost informată cu privire la această decizie, luată din dispoziția ministrului român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, se precizează într-un comunicat al MAE.

"Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 1961.

Reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni", a transmis MAE.

Sursa citată nu a precizat identitatea diplomatului declarat persona non-grata.

În luna mai anul curent, autoritățile ruse au decis expulzarea unui membru al personalului ambasadei României la Moscova.

n

În mai, Rusia a expulzat un diplomat român de la Moscova

Este vorba despre atașatul militar adjunct al Ambasadei României.

"Pe 11 mai, ambasadorul român Christian Istrate a fost invitat la Ministerul rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă din partea ministerului, prin care căpitanul G. Iliescu, atașat adjunct al apărării la Ambasada României, este declarat persoana non grata", se preciza, la momentul respectiv, într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Decizia luată în mai de Moscova a venit după ce, în data de 26 aprilie, autoritățile române l-au declarat persona non grata pe atașatul militar al Ambasadei Rusiei la București.

Partea română a comunicat, la momentul respectiv, că decizia în privința atașatului militar rus are legătură cu activitatea desfășurată de acesta în România. 

Mai exact, decizia părții române a avut la bază activitățile și acțiunile lui Alexei Grișaev, care au încălcat prevederile Convenției din 1961 de la Viena privind relațiile diplomatice.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close