Antena 3 CNN Externe Rușii au jefuit centrala nucleară de la Cernobîl înainte de a pleca: au furat aparatele de cafea și ceainicele

Rușii au jefuit centrala nucleară de la Cernobîl înainte de a pleca: au furat aparatele de cafea și ceainicele

Înainte de a părăsi teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl, rușii au furat în special, ceainice, aparate de cafea și computere.

Rușii au jefuit centrala nucleară de la Cernobîl înainte de a pleca: au furat aparatele de cafea și ceainicele
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Apr 2022   •   08:44

”Dușmanii au luat cu ei o mulțime de lucruri”, a spus șeful Agenției de Stat a Ucrainei pentru gestionarea zonei de excludere, Yevhen Kramarenko.

„Au început să scoată obiecte de valoare, să le împacheteze în echipamente care mai erau lăsate la amplasamentul centralei nucleare de la Cernobîl. Au furat lucruri mai mult sau mai puțin valoroase - computere, un fel de cafetiere, ibrice, mai multe containere cu proprietăți care se aflau în centrala nucleară de la Cernobîl, le-au încărcat și în mașinile lor și s-au dus”, a spus oficialul potrivit Unian.

Kramarenko a adăugat că invadatorii le-au interzis angajaților centralei nucleare să-și părăsească locurile de muncă. El a adăugat că angajații s-au deplasat cu mare atenție pe teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl  pentru că le era frică de dispozitivele explozive pe care inamicul le-a plasat.

"Acum nu putem fi siguri dacă există invadatori chiar în orașul Cernobîl. Există un hotel acolo. Și invadatorii au încărcat chiar în mașină serviciile de cafea, furculițele, lingurile, farfuriile care se aflau în hotel", a spus oficialul.

Pe 24 februarie, trupele ruse au pătruns în Ucraina, și au preluat controlul asupra tuturor instalațiilor de la Cernobîl situate în zona de excludere. Mai târziu, au apărut informații despre expunerea probabilă a armatei ruse , care traversa Pădurea Roșie din zona Cernobîl, ridicând nori de praf radioactiv

Pe 31 martie, s-a anunțat că trupele ruse s-au retras complet de pe teritoriul Cernobîl . 
 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Cernobîl
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close