Antena 3 CNN Externe Un șofer român din Germania, care trebuia să transporte monede din aur, nu a rezistat tentației și a furat o parte din ele

Un șofer român din Germania, care trebuia să transporte monede din aur, nu a rezistat tentației și a furat o parte din ele

Un șofer român de 32 de ani, angajat pentru a transporta monede de aur, nu a reușit să reziste tentației și a furat monedele în valoare de aproape un milion de euro.

Un șofer român din Germania, care trebuia să transporte monede din aur, nu a rezistat tentației și a furat o parte din ele
Sursa foto: Getty Images I Kativ
de Ştefan Petrică    |    26 Iul 2023   •   10:23

În luna mai a anului trecut, românul acuzat în prezent, ar fi trebuit să transporte, împreună cu cel puțin un complice, mai multe cutii pline cu monede de aur de la aeroportul din Frankfurt la un dealer de aur din Erding.

Românul și complicele lui "nu au fost prea inteligenți”, pentru că nici măcar nu au purtat mănuși atunci când au înlocuit monedele cu pietre.

Prin urmare, românul a fost imediat trădat de urmele ADN lăsate pe pietre.

În plus, la investigarea telefonului mobil al românului, anchetatorii au descoperit o fotografie cu monedele făcută în ziua furtului.

Citește și: Bărbatul care a furat 200.000 de ouă de ciocolată a fost condamnat la închisoare, în Marea Britanie

Nu s-a ajuns însă la niciun acord, pentru care tânărul de 32 de ani ar fi trebuit să depună mărturie împotriva complicilor săi, dar i-a acoperit.

De asemenea, niciuna din monedele furate nu au fost recuperate.

Monetăria australiană trebuie să plătească pentru pagubele produse.

Potrivit rapoartelor, aceștia au trimis monedele ca transport obișnuit "pentru prima dată în istoria companiei", aparent din motive de costuri.

Astfel, monedele au fost încărcate pentru ultima etapă din avion în spatele unei dube cu o prelată.

Simpla vedere a acestui vehicul a provocat uimire în Erding.

Potrivit ofițerului de caz din cadrul poliției din Erding, acesta era folosit de obicei pentru a livra pliantele publicitare ale monetăriei, potrivit merkur.de.

×
Subiecte în articol: roman monede aur furat Germania
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close