Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Adina Vălean: Am simţit un sprijin larg pentru candidatura mea la postul de comisar european

Adina Vălean: Am simţit un sprijin larg pentru candidatura mea la postul de comisar european

Adina Vălean: Am simţit un sprijin larg pentru candidatura mea la postul de comisar european
Sursa foto: Foto: Adina Valean/Facebook
12 Noi 2019   •   15:03

Europarlamentarul Adina Vălean a declarat, marţi, că a simţit, la audierile din comisiile parlamentare de Afaceri europene, "un sprijin larg" pentru candidatura sa la postul de comisar european.

"Sunt onorată şi încântată de faptul că am simţit un sprijin larg pentru candidatura mea pentru acest portofoliu la Comisia Europeană. (...) Mă încurajează pentru restul demersului pe care îl am de făcut şi anume audierea în Parlamentul European şi eventualitatea preluării unui astfel de mandat", a mărturisit Vălean, la Palatul Parlamentului, după ce a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare de Afaceri europene.

Ea a punctat că, în calitate de comisar european pe Transporturi, este "datoria" sa de a ajuta la îmbunătăţirea conectivităţii şi infrastructurii europene.

"Dacă ne uităm la felul în care arată conectivitatea în estul şi vestul Europei, estul este mult rămas în urmă, e o chestiune recunoscută de toţi şi există o dorinţă general europeană de a spori şi de a îmbunătăţi conectivitatea în estul Europei, inclusiv în România. Eu îmi doresc să fiu în această situaţie în care, în 2021, când se revizuieşte reţeaua (TEN-T) să pot contribui", a adăugat Vălean.

Ea a afirmat că achiziţiile publice întârzie uneori proiectele de infrastructură de transport.

"Achiziţiile publice reprezintă unul din motivele pentru care la nivel european foarte multe din proiectele de infrastructură sunt întârziate şi Comisia construieşte un set de recomandări pentru statele membre, care va veni ca un regulament sau ca o directivă către statele membre pentru a stabili o singură autoritate care să integreze toate problemele acestea legate de permise, de teren, de public procurement. Sigur că va trebui să existe o gândire la nivelul statului naţional care să rezolve şi această problemă a contestaţiilor, care este foarte gravă şi care întârzie aceste proiecte", a detaliat europarlamentarul.

Vălean a fost validată şi de către Comisia pentru Afaceri juridice (JURI) a Parlamentului European. JURI a dat undă verde candidaturilor comisarilor desemnaţi de Franţa, România şi Ungaria, după ce a analizat marţi, într-o reuniune extraordinară, ''conflictele de interes potenţiale sau reale'' ale acestora, a anunţat directorul general pentru comunicare şi purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, pe contul său de Twitter.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis săptămâna trecută ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor în viitorul Executiv comunitar. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Adina Valean
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close