Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019: Primele estimări ale noului Parlament și ale prezenței la vot

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019: Primele estimări ale noului Parlament și ale prezenței la vot

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019: Primele estimări ale noului Parlament și ale prezenței la vot
26 Mai 2019   •   22:54

Primele estimări ale componentei noului Parlament European, în baza rezultatelor exit poll-urilor din 11 țări și a intențiilor de vot pre-electorale din 17 state membre:

Aceste cifre provin din estimările la nivel național publicate în 11 țări (Austria, Cipru, Germania, Irlanda, Malta, Olanda, Bulgaria, Croația, Franța, Danemarca, Slovacia) și din intențiile de vot pre-electorale din celelalte 17 de state membre.

Estimările componenței vor fi actualizate pe tot parcursul nopții, pe măsură ce alte estimări și rezultatele oficiale sunt publicate în statele membre, iar primele rezultate provizorii la nivel european sunt așteptate în jurul orei 23:15 (0:15 ora României).

Pe site-ul www.rezultate-alegeri.eu, veți găsi rezultate naționale, distribuția mandatelor în funcție de grup politic și țară, împărțirea în funcție de apartenența la partidele și grupurile politice naționale, echilibrul de gen al eurodeputaților precum și prezența la vot. Veți putea de asemenea să comparați rezultate, să calculați majorități sau să va creați propriul widget.

Estimările privind prezența la vot indică o creștere semnificativă 

Estimările preliminare privind o participare la vot în jur de 51 % (fără cifrele din Marea Britanie, care nu sunt încă disponibile) arată o creștere semnificativă și cea mai mare prezența la vot din ultimii douăzeci de ani. In funcție de rezultatele din Marea Britanie, prezența generală la vot poate varia între 49 și 52 %.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close