Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ambasadorul Italiei: Relațiile dintre Italia și România sunt unice

Ambasadorul Italiei: Relațiile dintre Italia și România sunt unice

Ambasadorul Italiei: Relațiile dintre Italia și România sunt unice
02 Iul 2014   •   12:51

Ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, a prezentat, miercuri, prioritățile președinției italiene a Consiliului Uniunii Europene, afirmând, în context, că relațiile dintre România și Italia sunt "unice" și că nu există alte state în Europa așa apropiate una de alta, relatează AGERPRES.
"Relațiile dintre Italia și România sunt, aș spune, unice. Probabil nu există state europene care sunt așa de apropiate una de alta, ca statele noastre", a spus Brasioli, în cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia lansării președinției italiene rotative a Consiliului Uniunii Europene. El a amintit, în acest context, de vizita la București, a ministrului italian de externe, Federica Mogherini, în urmă cu câteva săptămâni, și de acordul încheiat atunci între cele două părți.

Ambasadorul italian a prezentat, pe scurt, prioritățile președinției italiene a Consiliului UE.

"Prioritățile președinției italiene am putea să le rezumăm la trei priorități principale. Prima, o Europă mai aplecată asupra problematicii creării de locuri de muncă și creștere economică, apoi Europa, ca un spațiu al democrației, drepturilor și libertăților și, a treia prioritate, rolul global au Uniunii Europene", a afirmat diplomatul italian.

El a amintit că Europa se confruntă cu problema șomajului, arătând că acțiunile președinției italiene se vor axa pe crearea de noi locuri de muncă, stimularea competitivității și a unei creșteri economice, în special pe problema șomajului în rândul tinerilor.



×
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close