Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Anunțul surprinzător al lui Jean-Claude Juncker despre retragerea de la șefia CE

Anunțul surprinzător al lui Jean-Claude Juncker despre retragerea de la șefia CE

Anunțul surprinzător al lui Jean-Claude Juncker despre retragerea de la șefia CE
Sursa foto: Foto: Agerpres/XInhua
11 Feb 2017   •   23:44

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat îndoiala - într-un interviu ce va fi publicat duminică - asupra faptului că statele Uniunii Europene vor face un front comun în negocierile cu Marea Britanie pentru stabilirea condiţiilor ieşirii acesteia din blocul comunitar și a sugerat că nu va candida pentru un nou mandat la șefia CE, potrivit Agerpres.

'Celelalte 27 de state ale UE încă nu ştiu, dar britanicii ştiu foarte bine cum să abordeze' acest subiect, a afirmat şeful executivului comunitar într-un interviu acordat postului de radio german Deutschlandfunk.

Britanicii 'ar putea să promită ceva ţării A, altceva ţărilor B şi C şi în final nu vom mai avea un front european unit', explică în continuare Juncker, care a anunţat în acest interviu că nu va candida pentru un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene, astfel că în anul 2019 va părăsi acest post.

Pe de altă parte, el a insistat că Marea Britanie nu are dreptul să negocieze acorduri comerciale cu state terţe atât timp cât încă este membră a Uniunii Europene.

Unii oficiali de la Londra au declarat că au loc astfel de discuţii cu mai multe state, în timp ce noul preşedinte al SUA, Donald Trump, a anunţat că susţine încheierea unui acord comercial cu Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: Jean-Claude Juncker
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close