Antena 3 Externe Uniunea Europeană Avertismentul Sloveniei: Uniunea Europeană şi întreaga Europă vor începe să se scufunde

Avertismentul Sloveniei: Uniunea Europeană şi întreaga Europă vor începe să se scufunde

25 Oct 2015   •   18:04
Avertismentul Sloveniei: Uniunea Europeană şi întreaga Europă vor începe să se scufunde

Prim-ministrul sloven Miro Cerar a avertizat că întreaga Uniune Europeană riscă o implozie în absența unor acțiuni imediate și concrete pe teren pentru a stăvili afluxul de migranți care intră în Europa prin Balcani, transmite Agerpres.

"Dacă nu punem în aplicare acțiuni imediate și concrete pe teren în zilele și săptămânile viitoare, cred că UE și întreaga Europă vor începe să se scufunde", a declarat premierul Sloveniei, duminică, înaintea mini-summitului pe tema migrației.

Slovenia a fost tranzitată de peste 60.000 de migranți în zece zile, notează AFP.

La mini-summitul de duminică de la Bruxelles pe tema gestionării crizei migrației participă reprezentanții României, Bulgariei, Sloveniei, Croației, Ungariei, Serbiei și Macedoniei, alături de cei ai Germaniei și Greciei. Această reuniune a fost convocată de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu scopul de a coordona reacția țărilor de tranzit pentru refugiați și migranți, care continuă să sosească în Europa.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close