Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Băsescu, la discuţiile cu Van Rompuy: Am propus să începem din acest an procesul de intrare în Schengen

Băsescu, la discuţiile cu Van Rompuy: Am propus să începem din acest an procesul de intrare în Schengen

Băsescu, la discuţiile cu Van Rompuy: Am propus să începem din acest an procesul de intrare în Schengen
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Ian 2014   •   14:57

Preşedintele Traian Băsescu a discutat joi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, despre necesitatea ca procesul de aderare al României la Schengen să înceapă în acest an, informează Agerpres.

Băsescu a declarat, după întrevederea cu Herman Van Rompuy, că a discutat cu şeful Consiliului European 'problema sprijinului pentru Moldova, cu semnarea cât mai rapid /a Acordului de asociere cu UE/ şi ratificarea în timp util înainte de alegeri'. "Am atenţionat asupra riscurilor din Găgăuzia şi Transnistria", a adăugat Traian Băsescu

"De asemenea, un subiect extrem de important a fost legat de Schengen, propunând ca obiectiv ca anul ăsta să se întâmple ceva. Adică să începem procesul de intrare în Schengen, chiar aşa în etape, aşa cum a fost stabilit', a spus Băsescu pentru corespondenţii români de la Bruxelles.

Întrebat dacă poziţia preşedintelui Consiliului European lasă să se întrevadă progrese în chestiunea aderării la Schengen, Traian Băsescu a răspuns: 'Ştiţi că nu dânsul este problema. Dar să facem o politică împreună pentru ca până la sfârşitul anului să se întâmple ceva. Nu putem să ne împiedicăm de fiecare dată ori de declaraţii, ori de idei ale grupurilor din parlament'.

Nu în ultimul rând, a mai menţionat Băsescu, pe agenda discuţiilor s-a aflat 'problematica legată de energie şi de frustrarea noastră că Nabucco, un proiect european, a fost abandonat'.

Traian Băsescu a avut o întrevedere joi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

×
Subiecte în articol: Aderarea României la Schengen
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close