Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Be EU. Prioritățile noului comisar european de mediu: „Suntem pe calea cea bună, doar ca trebuie să ne mișcăm mai repede”

Be EU. Prioritățile noului comisar european de mediu: „Suntem pe calea cea bună, doar ca trebuie să ne mișcăm mai repede”

Be EU. Prioritățile noului comisar european de mediu: „Suntem pe calea cea bună, doar ca trebuie să ne mișcăm mai repede”
07 Dec 2019   •   10:15

Comisarul european de mediu Virginijus Sinkevicius a vorbit, la Be EU, de la Antena 3, despre cele mai mari probleme cu care se confruntă Europa, în contextul unei încălziri globale accelerate, precum și despre prioritățile mandatului său la Comisia Europeană.

”În scrisoarea mea de intenție se spune clar că una dintre priorități va fi noua strategie privind biodiversitatea pentru 2030, și așa cum am văzut în raportul privind starea mediului, sunt în pericol de dispariție peste un milion de specii. Cel mai grav este că prăpastia implementării se adâncește și chiar dacă avem politici robuste, acestea nu sunt bine implementate”, a spus comisarul Virginijus Sinkevicius.

Lituanianul a precizat că Europa nu își mai permite să aibă zone marine protejate de lege doar pe hartă, nu și în teritoriu.

”Nu ne permitem să avem zone marine protejate sau zone Natura 2000, unde avem totul marcat frumos pe hartă, dar măsurile care trebuie implementate pentru ca aceste zone să fie protejate să nu se aplice”, a spus Virginijus Sinkevicius.

”Cred că ștacheta s-a ridicat foarte mult în ceea ce privește mediul, pentru că, așa cum spuneam, va afecta toate sectoarele și toți cetățenii, dar eu sunt foarte optimist că putem schimba scenariul și societatea va deveni mai sustenabilă. Nimeni nu va rămâne în urmă. Suntem pe calea cea bună, doar ca trebuie sa ne miscam mai repede”, a mai spus comisarul european de mediu.

 

×
Subiecte în articol: Be EU cu sabina iosub
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close