Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Be EU: Virusul ucigaş din China, subiectul zilei în Parlamentul European

Be EU: Virusul ucigaş din China, subiectul zilei în Parlamentul European

Subiectul zilei în Parlamentul European este virusul ucigaş din China. Acolo este Comisarul European pentru Sănătate care va explica ce măsuri s-au luat pentru a împiedica răspândirea virusului pe teritoriul european.

Be EU: Virusul ucigaş din China, subiectul zilei în Parlamentul European
18 Feb 2020   •   12:06

Nu este pentru prima dată când Parlamentul discută acest subiect, însă până acum a făcut-o doar în plen și de față nu a fost și comisarul Stella Kyriakides, spune Sabina Iosub, într-o corespondență specială pentru Antena 3.

E important să vedem ce fac cele 27 de state în această privință. Știm că deja, de la bun început, a fost activat acel mecanism de protectie civila si deja statele care aveau cetățeni in zonele afectate i-au adus înapoi acasa. Saptămâna trecută, la nivel european a avut loc și un consiliu pe sănătate, tocmai pentru a decide o direcție comuna de urmat pentru statele europene.

Coronavirusul nou Covid-19 a ucis alte 98 de persoane în China continentală, numărul total al deceselor ajungând marţi la 1.868, iar cel al cazurilor noi zilnice a crescut cu 1.886, ajungând la 72.436.

Numărul noilor infecţii zilnice în China continentală nu a scăzut sub 2.000 de la 30 ianuarie, în timp ce numărul zilnic de decese nu a scăzut sub 100 de la 11 februarie.

În provincia Hubei, numărul de decese a crescut cu 93 până la 1.789. Alte 1.807 de cazuri au fost depistate, ajungând în total în această provincie la 59.989.

În afara Chinei, au fost consemnate 827 de cazuri de infecţie în 26 de ţări şi regiuni şi cinci decese.

 

×
Subiecte în articol: Sabina Iosub Be EU cu sabina iosub
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close