Antena 3 Externe Uniunea Europeană Bosnia va depune în curând cererea de aderare la Uniunea Europeană

Bosnia va depune în curând cererea de aderare la Uniunea Europeană

27 Dec 2015   •   15:18
Bosnia va depune în curând cererea de aderare la Uniunea Europeană

Bosnia va prezenta până la finalul lunii ianuarie 2016 cererea de aderare la Uniunea Europeană, a anunțat președintele în exercițiu al președinției colegiale a țării, Dragan Covic, care și-a exprimat speranța că UE va recunoaște oficial statutul Bosniei de candidat la începutul lui 2017, transmite duminică Agerpres.

'Sunt încrezător că până la finalul lui ianuarie 2016 vom prezenta cererea de aderare la UE. Bosnia dorește în acest timp să se apropie de UE', a spus Covic sâmbătă.

Pentru a-și putea prezenta cererea de aderare la UE, autoritățile bosniace trebuie să adopte un mecanism de coordonare ce reglementează adoptarea acquisului comunitar și să ajusteze Acordul de Stabilizare și Asociere în sensul reintroducerii cotelor tradiționale de import în cazul mărfurilor nesupuse regimului vamal, provenite în special din Croația.

Pe de altă parte, Dragan Covic și-a exprimat speranța că Planul de acțiuni în vedere aderării Bosnia la NATO va putea fi activat în luna iunie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close