Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană BREXIT. Nici vorbă de restricții în Marea Britanie

BREXIT. Nici vorbă de restricții în Marea Britanie

BREXIT. Nici vorbă de restricții în Marea Britanie
07 Iul 2016   •   22:11

În ciuda panicii generalizate în urma referendumului pentru Brexit, Marea Britanie primește în continuare studenți din România. Nici cei care sunt deja la studii nu au motive de îngrijorare, scrie Jurnalul Național.

O serie de universități din Marea Britanie oferă, din acest an, absolvenților de Bacalaureat din România, posibilitatea să intre la facultate într-un an pregătitor, printr-un program numit „foundation”. Aceștia pot studia materii asemănătoare cu cei din anul I și își vor putea perfecționa limba engleză, având posibilitatea ca, după anul pregătitor în foundation, să poată intra în anul I, la facultatea dorită, doar la aceeași universitate, în condițiile în care trec cu brio examenele de sfârșit de an. În programele de foundation ale universităților din Marea Britanie sunt acceptați tineri care au luat minimum nota 6 la Bacalaureat și care au un nivel de engleză B2. „În general, românii care aplică pentru studii în străinătate sunt foarte buni și sunt imediat acceptați de universități. Însă, există și foarte mulți care, din diverse motive, nu au avut o performanță deosebită în Bac, dar își doresc să studieze în străinătate și au chiar potențial pentru a se dezvolta într-un domeniu pe care nu îl pot accesa în țara noastră. Ei bine, aceste universități oferă acum o șansă și acestor tineri să se pregătească pentru cariera dorită, la un nivel foarte înalt”, explică Ana Maria Papp, Manager Departament Universități, IntegralEdu,  companie care trimite români la studii în străinătate de peste zece ani.

Acest sistem permite tinerilor români să studieze în Marea Britanie, chiar dacă nu au obținut note foarte mari la Bacalaureat.

×
Subiecte în articol: Brexit Marea Britanie restricţii
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close