Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană BREXIT. Statele Unite, avertisment pentru Uniunea Europeană

BREXIT. Statele Unite, avertisment pentru Uniunea Europeană

BREXIT. Statele Unite, avertisment pentru Uniunea Europeană
27 Iun 2016   •   16:29

Secretarul de stat american John Kerry a avertizat luni Uniunea Europeană cu privire la pericolul unei abordări ''pline de răzbunare'' în urma deciziei Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar, el cerându-le liderilor europeni să acţioneze într-o manieră ''responsabilă, delicată'' şi strategică, transmit DPA şi AFP. 

''Cred că este absolut esenţial să rămânem concentraţi pe modul în care, în această perioadă de tranziţie, toată lumea să rămână concentrată, nimeni să nu-şi piardă capul şi să nu acţioneze pe baza principiului răzbunării'', a spus Kerry, aflat într-o vizită la Bruxelles. 

''Le revine acum liderilor să pună în practică dorinţa oamenilor şi să facă acest lucru într-o manieră responsabilă, sensibilă, atentă şi, sper eu, strategică'', a spus oficialul american. 

Statele Unite sunt interesate de o Uniune Europeană solidă, dar îşi vor ''menţine, de asemenea, relaţia puternică şi specială cu Marea Britanie'', a adăugat secretarul de stat al SUA. 

Potrivit rezultatelor definitive, 51,9% dintre britanici au votat joi în favoarea Brexit-ului. Rata prezenţei la vot a fost de 72,2%. Numărul votanţilor care s-au pronunţat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: SUA John Kerry Brexit
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close