Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Bucureştiul se "înfrăţeşte" cu Berlinul. Ce aduce Sorin Oprescu după vizita din Germania

Bucureştiul se "înfrăţeşte" cu Berlinul. Ce aduce Sorin Oprescu după vizita din Germania

Bucureştiul se "înfrăţeşte" cu Berlinul. Ce aduce Sorin Oprescu după vizita din Germania
de O.P.    |    23 Ian 2014   •   06:04

 Bucureştiul ar putea beneficia de asistenţa şi expertiza specialiştilor germani pentru îmbunătăţirea capacitatii de absorbţie a fondurilor comunitare in cadrul Forumului European de Dezvoltare Regională. Detaliile au fost discutate de primarul general Sorin Oprescu cu omologul său la Berlin in cadrul unei vizite oficiale.

La întîlnirea cu primarul Berlinului, Klaus Wowereit, Sorin Oprescu i-a prezentat acestuia principalele proiecte de dezvoltare urbană pe care vrea să le implementeze în Bucureşti. Cei doi edili au discutat şi despre dezvoltarea unor proiecte de infrastructură, de transport public şi construcţia de locuinţe sociale.

La rîndul său, primarul Berlinului s-a arătat interesat de o legătură mai strânsă cu Bucureştiul.

Primarul Sorin Oprescu a anunţat că va solicita omologului său german şi expertiza specialiştilor germani pentru îmbunătăţirea capacităţii de absorbţie a fondurilor comunitare.

La finalul întîlnirii, Klaus Wowereit  a promis că va vizita în prima jumătate a acestui an Bucureştiul. Cei doi primari vor putea concretiza protocolul de colaborare pe tărâm românesc.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close