Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Campania pentru europarlamentarele din 2014 va costa UE 16 milioane de euro

Campania pentru europarlamentarele din 2014 va costa UE 16 milioane de euro

Campania pentru europarlamentarele din 2014 va costa UE 16 milioane de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Sep 2013   •   15:24
Campania pentru alegerile europarlamentare din 2014, a cărei primă fază a fost lansată, marţi, la Strasbourg, va costa 16 milioane de euro, potrivit Mediafax. O treime din această sumă va fi alocată promovării temelor europene şi activităţii Parlamentului European prin intermediul social media. 
 
Campania, care se va desfăşura în toate cele 28 de state membre, va avea patru etape. 
 
Prima etapă a fost demarată marţi prin prezentarea sloganului alegerilor: "Acţionează. Reacţionează. Decide". Această fază îşi propune să explice noile puteri ale Parlamentului European, stipulate în Tratatul de la Lisabona, şi modul în care acestea îi influenţează pe europeni. 
 
Faza a doua, care se va derula între octombrie 2013 şi februarie 2014, se va axa pe cinci teme principale - economia, calitatea vieţii, locurile de muncă, banii şi UE în lume.
 
Faza a treia, campania electorală propriu-zisă, va începe în februarie.  
 
După alegeri (22-25 mai 2014), faza finală a campaniei de informare se va concentra pe noul Parlament European, pe alegerea noului preşedinte al Comisiei Europene şi pe inaugurarea viitorului Executiv. 
 
"Există percepţia că procesul de luare a deciziilor politice la nivelul UE pe durata crizei economice actuale nu a avut o legitimitate clară", a spus Anni Podimata, unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai Parlamentului European responsabili de comunicare, îndemnându-i pe cei peste 400 de milioane de europeni să voteze pentru a oferi "un mandat solid" viitorului Parlament European. 


 
 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close