Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Carmen Avram, europarlamentar PSD, apreciată de jurnaliștii Financial Times pentru prestația din timpul audierii candidatului la postul de comisar european pentru Agricultură

Carmen Avram, europarlamentar PSD, apreciată de jurnaliștii Financial Times pentru prestația din timpul audierii candidatului la postul de comisar european pentru Agricultură

Carmen Avram, europarlamentar PSD, apreciată de jurnaliștii Financial Times pentru prestația din timpul audierii candidatului la postul de comisar european pentru Agricultură
Sursa foto: Foto: Carmen Avram.Facebook
02 Oct 2019   •   11:27

Carmen Avram, europarlamentar PSD, este apreciată de jurnaliștii de la Financial Times, într-un articol publicat miercuri, pentru insistența cu care a încercat să afle informații concrete de la candidatul la postul de comisar european pentru Agricultură, polonezul Janusz Wojciechowski.

Astfel, notează jurnaliștii, Carmen Avram a întrebat de trei ori la rând care sunt, concret, acele „politici” la care face referire Wojciechowski, menite „să redreseze echilibrul dintre fermieri și comercianții cu amănuntul”. Dar întrebările au rămas fără răspuns, mai scriu jurnaliștii.

Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Carmen Avram a afirmat că aspirantul la postul de comisar european pentru Agricultură, polonezul Janusz Wojciechowski, a venit nepregătit la audierile de marți, din Parlamentul European.

”Bună dimineața. La Bruxelles, ziua a început bine. "Financial Times" m-a onorat, numindu-mă "Erou al audierilor" de comisari desemnați, pentru încercările mele repetate de ieri, de a obține un răspuns concret la întrebarea "cum veți rezolva problema fermierilor care sunt afectați în relația cu marii retaileri". Poate acum se va apleca şi viitorul Comisar pentru Agricultură asupra acestei teme. Dacă va trece de audieri, pentru că, după "performanța" de ieri, i s-au cerut noi răspunsuri în scris, mai documentate, şi, nu-i exclus, o nouă audiere”, a scris Carmen Avram, pe Facebook.

 

În timpul audierii sale de către Parlamentul European, care a avut loc marţi, Wojciechowski a atras atenţia asupra scăderii dramatice a numărului de ferme în UE. Potrivit polonezului, începând din 2005 şi până în 2015, blocul comunitar a pierdut patru milioane de ferme iar numărul total al fermelor a scăzut până la 11 milioane.

Europarlamentarul PSD Carmen Avram face parte din Comisia de Agricultura si Dezvoltare rurală din Parlamentul European.

 

 

×
Subiecte în articol: carmen avram Comisia Europeana
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close