Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană CE cere României să ia toate măsurile pentru a garanta că dimensiunile fraudei cu fonduri UE de la Suceava sunt pe deplin cunoscute

CE cere României să ia toate măsurile pentru a garanta că dimensiunile fraudei cu fonduri UE de la Suceava sunt pe deplin cunoscute

CE cere României să ia toate măsurile pentru a garanta că dimensiunile fraudei cu fonduri UE de la Suceava sunt pe deplin cunoscute
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iun 2014   •   09:37
Comisia Europeană (CE) salută faptul că autorităţile române au identificat presupusa fraudă cu fonduri UE pentru agricultură din regiunea Suceava şi că s-au luat măsurile necesare în mod rapid şi eficient, solicitându-le acestora să facă tot ce este necesar pentru a garanta că dimensiunile acestei fraude sunt pe deplin cunoscute, informează Reprezentanţa CE la Bucureşti, citată de Agerpres.

În comunicat este citat Roger Waite, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru agricultură, Dacian Cioloş, şi se menționează că declaraţia sa vine în urma articolelor din presa românească potrivit cărora Direcţia Naţională Anticorupţie a decis să acţioneze în legătură cu afirmaţiile privind utilizarea frauduloasă a fondurilor europene pentru agricultură în regiunea Suceava.

"Salutăm faptul că autorităţile române au identificat presupusa fraudă şi s-au luat măsurile necesare în mod rapid şi eficient. Autorităţile române trebuie să facă tot ceea ce este necesar pentru a garanta că dimensiunile acestei fraude sunt pe deplin cunoscute şi pentru a recupera fondurile care au fost acordate în mod incorect", afirmă Roger Waite, citat în comunicat.

"Este important să existe toate garanţiile că sunt protejate interesele financiare ale Uniunii Europene şi contribuabililor săi. Acest lucru este important pentru agricultori şi societate în toate statele membre, inclusiv, desigur, România. Autorităţile române sunt chemate să garanteze că buna gestionare a fondurilor UE, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Plăţi, se face în deplină siguranţă şi să ia toate măsurile necesare în acest sens", adaugă purtătorul de cuvânt.

Joi dimineaţă, procurorii DNA Suceava au dispus reţinerea lui Gheorghe Dorel Benu, director general în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bucureşti, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de foloase necuvenite, în forma continuată şi favorizarea făptuitorului.


 

 

×
Subiecte în articol: fonduri UE APIA
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close