Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană CE: Jean-Claude Juncker nu a propus sancţionarea financiară a ţărilor care se opun cotelor

CE: Jean-Claude Juncker nu a propus sancţionarea financiară a ţărilor care se opun cotelor

CE: Jean-Claude Juncker nu a propus sancţionarea financiară a ţărilor care se opun cotelor
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
15 Sep 2015   •   14:24

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu a făcut nicio propunere privind sancţionarea financiară a statelor care se opun cotelor obligatorii pentru imigranţi, afirmă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, reacţionând astfel la declaraţii ale ministrului german de Interne.
   
"Jean-Claude Juncker nu a făcut nicio astfel de sugestie; în plus, actualele tratate europene nu oferă baza legală pentru reducerea fondurilor structurale sau a fondurilor de investiţii dacă un stat membru refuză cotele obligatorii", a spus Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.
   
"A introduce o astfel de condiţionalitate ar însemna revizuirea sistemului bugetar multianual european şi nu este un lucru luat în considerare acum", a precizat Mina Andreeva, potrivit DPA.
   
Germania este favorabilă sancţionării prin reducerea fondurilor structurale a ţărilor care se opun cotelor obligatorii privind primirea refugiaţilor, a afirmat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, precizând că susţine o propunere în acest sens a preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker.
   
"Sunt ţări care se opun cotelor şi nu li se întâmplă nimic. Cred că trebuie să ne gândim la mijloace de presiune", a declarat Thomas de Maiziere, potrivit ZDF. "Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a sugerat - iar eu consider că are dreptate - că trebuie să punem problema primirii de către ţările care se opun cotelor a mai puţine fonduri prin programele structurale europene", a adăugat politicianul conservator german.
   
Miniştrii de Interne ai statelor UE nu au ajuns la niciun acord privind distribuirea a peste 120.000 de imigranţi conform unor cote obligatorii. În schimb, s-a stabilit relocarea în statele membre a 40.000 de imigranţi extracomunitari cu statut de refugiat ajunşi în Grecia şi Italia.
   
"Un anumit număr de ţări central şi est-europene nu vor să adere la acest proces de solidaritate", a explicat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, referindu-se la ţări precum Ungaria, Polonia, Cehia sau Slovacia.
  

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close