Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ce se va întâmpla la nivelul Uniunii Europene. Merkel sustine cu tărie acest demers

Ce se va întâmpla la nivelul Uniunii Europene. Merkel sustine cu tărie acest demers

Ce se va întâmpla la nivelul Uniunii Europene. Merkel sustine cu tărie acest demers
de O.P.    |    02 Dec 2014   •   09:58

Cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat luni mulțumirea față de faptul că premierul britanic David Cameron nu a adus atingere principiului libertății de mișcare a persoanelor în Uniunea Europeană în planul său privind drepturile imigranților dezvăluit la sfârșitul săptămânii trecute, transmite agenția Reuters.

Într-un discurs mult așteptat, premierul britanic, aflat sub presiunea opiniei publice și a eurofobilor, a pledat pentru limitarea accesului la ajutoare sociale pentru imigranții care provin din Uniunea Europeană, dar nu a cerut impunerea de cote și nici dreptul Marii Britanii de a putea opri fluxurile de imigranți în cazul în care aceasta ar simți că prea multe persoane se stabilesc pe teritoriul său.

În virtutea regulilor libertății de mișcare, cetățenii UE au dreptul să lucreze oriunde în cadrul blocului comunitar. Astfel, sute de mii de cetățeni europeni au venit să lucreze în Marea Britanie, țară care are economia cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din grup.

Vorbind cu ocazia unei conferințe de presă la Berlin, Merkel a subliniat că libertatea de mișcare reprezintă un pilon esențial pentru Uniunea Europeană. 'Suntem mulțumiți că acest aspect nu a fost pus la îndoială de premierul britanic', a declarat ea. 'Propunerile ce au fost prezentate trebuie discutate acum în detaliu', a adăugat Merkel, precizând că Germania și Uniunea Europeană vor examina cu atenție propunerile lui Cameron

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close