Antena 3 Externe Uniunea Europeană Comisia Europeană, către europarlamentarul Victor Negrescu: România este pregătită pentru aderarea la Schengen

Comisia Europeană, către europarlamentarul Victor Negrescu: România este pregătită pentru aderarea la Schengen

03 Feb 2015   •   17:14

Comisia Europeană susţine că România îndeplineşte toate condiţiile pentru intrarea în spaţiul Schengen. Informaţia apare într-un document primit de europarlamentarul Victor Negrescu, ca urmare a unei interpelări a acestuia.

Decizia privind aderarea aparţine însă fiecărui stat membru.

"Am primit un răspuns foarte concret, care spune că România respectă toate criteriile pentru a intra în spaţiul Schengen. Mai mult, nu există nicio legătură între intrarea în spaţiul Schengen şi MCV. Practic, acum aşteptăm decizia statelor membre", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Negrescu a arătat că, prin această interpelare, a dorit să facă în aşa fel încât Comisia Europeană, prin vocea unui comisar, "să admită acest fapt şi să nu mai amâne aderarea în spaţiul Schengen din motive politice".


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close