Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Comisia Europeană dezminte acuzațiile cu privire la finanțările date Franței în lupta cu COVID-19

Comisia Europeană dezminte acuzațiile cu privire la finanțările date Franței în lupta cu COVID-19

Comisia Europeană în România reacționează la acuzațiile aduse în spațiul public potrivit cărora CE alocă Franței 300 de miliarde de euro în lupta cu COVID-19, iar României un miliard de euro.

Comisia Europeană dezminte acuzațiile cu privire la finanțările date Franței în lupta cu COVID-19
22 Mar 2020   •   12:00

Instituția europeană precizează că aceasta a aprobat propunerea din partea autorităților franceze de a acorda ajutoare de stat în valoare de 300 de miliarde de euro,  suma care provine de la bugetul de stat al Franței.

„Afirmație falsă:

Comisia Europeană alocă Franței 300 de miliarde de euro în lupta cu COVID-19, iar României un miliard de euro

Faptele sunt acestea:

Comisia a aprobat propunerea din partea autorităților franceze de a acorda ajutoare de stat în valoare de 300 de miliarde de euro. Suma provine de la bugetul de stat al Franței.

Detalii  https://bit.ly/3biH8W8

Ce rol are Comisia?

Ajutoarele de stat acordate de statele membre trebuie aprobate de Comisie.

Pentru a face față crizei COVID-19, Comisia a adoptat un cadru temporar pentru a permite statelor membre să ofere mai mult sprijin economiei în contextul pandemiei de COVID-19.

Detalii  https://bit.ly/3dmxhAs

Cum acționează cadrul temporar?

Permite tuturor statelor membre să se asigure că întreprinderile de toate tipurile dispun în continuare de lichidități suficiente pentru a menține activitatea economică în contextul și după criza COVID-19.

Cadrul legal:

Este bazat pe articolul 107, alineatul 3, litera b din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene”, se arată pe pagina de Facebook a Comisiei Europeane în România.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close