Antena 3 Externe Uniunea Europeană Comisia Europeană recomandă restricții de călătorie în UE

Comisia Europeană recomandă restricții de călătorie în UE

16 Mar 2020   •   18:13
Comisia Europeană recomandă restricții de călătorie în UE

Comisia Europeană recomandă restricţionarea călătoriilor neesenţiale în Uniunea Europeană. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propune restricţionarea călătoriilor neesenţiale în UE.

„Uniunea Europeană și alte părți ale lumii se confruntă cu o criză a sănătății publice cauzată de răspândirea coronavirusului. Sistemul nostru de sănătate se află sub presiune. Prin urmare, statele membre au luat măsuri ferme de încetinire a răspândirii virusului. Însă aceste măsuri sunt eficiente doar atunci când sunt coordonate. 

Acesta este motivul pentru care prezentăm astăzi orientările privind măsurile la frontieră. 

Avem două direcții de acțiune: 

Trebuie să protejăm populația de răspândirea virusului și, în același timp, trebuie să ne asigurăm că menținem fluxul de mărfuri. Prin urmare, propunem așa numitele ,,benzi verzi”, căi rapide, pentru a acorda prioritate transportului de mărfuri, cum ar fi bunurile medicale, mărfurile perisabile, în special serviciile alimentare și de urgență. 

Dar trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a reduce presiunea enormă asupra sistemului nostru de sănătate. Cu cât reducem călătoriile, cu atât mai mult putem împiedica acest virus să se răspândească. 
Așa cum tocmai am informat partenerii G7 ai UE, propun șefilor de stat și de guvern să introducă o restricție temporară privind deplasările neesențiale în UE. Restricția ar trebui să fie în vigoare pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită dacă este necesar.”

×
Subiecte în articol: uniunea europeana Comisia Europeana

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close