Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Comisia Europeană: UE se confruntă cu imensa provocare de a le asigura evreilor viitorul în Europa

Comisia Europeană: UE se confruntă cu imensa provocare de a le asigura evreilor viitorul în Europa

Comisia Europeană: UE se confruntă cu imensa provocare de a le asigura evreilor viitorul în Europa
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2015   •   15:22

Uniunea Europeană (UE) se confruntă cu "imensa provocare" de a le asigura evreilor "viitorul în Europa", a declarat miercuri vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans, scrie AFP.
   
"Astăzi observăm că, în anumite state membre, o majoritate a comunităţii evreieşti nu este sigură că are un viitor în Europa (...). Aceasta este o provocare imensă la adresa fundamentelor-însele ale integrării europene", a declarat Timmermans într-o conferinţă de presă.
  
În Europa "există un loc pentru fiecare, indiferent care-i este credinţa, originea (...), fie că este evreu, musulman, creştin sau ateu", a adăugat el.
   
"Este necesar să folosim educaţia, toate instrumentele de care dispune societatea, pentru a împiedica faptul ca o parte a societăţii noastre să basculzeze în extremism şi intoleranţă", a pledat vicepreşedintele CE.
   
Timmermans a făcut aceste declaraţii într-o şedinţă a Comisiei, care s-a aplecat asupra lecţiilor de învăţat după atacurile de la sediul săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo şi dintr-un magazin alimentar cu specific evreiesc din Paris, soldate cu 17 morţi.
   
Preşedintele francez François Hollande a reafirmat, după atentate, că evreii din Franţa îşi au locul lor în ţară, în care trăieşte cea mai importantă comunitate evreiască din Europa.
  

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close