Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Companiile aeriene britanice, îndemnate să se mute în Europa, după Brexit

Companiile aeriene britanice, îndemnate să se mute în Europa, după Brexit

Companiile aeriene britanice, îndemnate să se mute în Europa, după Brexit
Sursa foto: corporate.ryanair.com
22 Mar 2017   •   15:19

Liderii europeni au avertizat companiile aeriene incluzând British Airways, Ryanair și easyJet că vor trebui să-şi schimbe sediul dacă vor dori să continue zborurile pe rute în interiorul Europei continentale, după Brexit, conform The Guardian.
Principalilor executivi transportatori aerieni le-a fost reamintit că pentru a continua să opereze pe rute din continentul european, de exemplu de la Milano la Paris, aceştia trebuie să aibă un sediu pe teritoriul european, iar o majoritate a capitalului acţiunilor lor trebuie să fie deţinută de UE.

Unele companii aeriene au început deja să caute sedii alternative şi să examineze felul în care ar putea asigura deţinerea principală a acţiunilor în cadrul unei conduceri europene. Altele însă speculează la flexibilitatea Comisiei Europene faţă de regulamentul acordului aviatic curent.

Oficialii europeni au fost  clari în cadrul întrevederilor despre rigiditatea regulamentului, printre preocupările la nivel european că multe companii din industria aviativă neagă consecinţele deciziei Marii Britanii de a părăsi UE.
 

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close