Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Companiile aeriene, obligate de Uniunea Europeană să restituie banii pentru zborurile anulate din cauza coronavirusului

Companiile aeriene, obligate de Uniunea Europeană să restituie banii pentru zborurile anulate din cauza coronavirusului

Uniunea Europeană a decis ca toate companiile aeriene să fie obigate să restituie banii pentru zborurile anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Companiile aeriene, obligate de Uniunea Europeană să restituie banii pentru zborurile anulate din cauza coronavirusului
Sursa foto: pexels
08 Apr 2020   •   20:59

Companiile aeriene au cerut Uniunii Europene să relaxeze regulile, pentru a nu fi nevoite să restituie banii sutelor de mii de călători care au avut parte de zboruri anulate, lucru ce le-ar putea băga foarte ușor în faliment. 

Uniunea Europeană respins cererea și a obligat toate companiile să restituie integral banii pasagerilor a căror zboruri au fost anulate din cauza COVID-19.

În ciuda măsurilor luate de Uniune, mai mute companii aeriene își obligă clienții să ia vouchere pentru viitoare călătorii, și nu restituie banii în mână, cum li se cere.

Având în vedere situația fără precedent însă, Uniunea încurajează pasagerii să accepte astfel de vouchere, pentru a ajuta companiile aeriene să își continue serviciile.

×
Subiecte în articol: companii aeriene
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close