Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Daciana Sârbu, nemulţumită de diferența de calitate a produselor din Estul Europei

Daciana Sârbu, nemulţumită de diferența de calitate a produselor din Estul Europei

Daciana Sârbu, nemulţumită de diferența de calitate a produselor din Estul Europei
Sursa foto: Foto: Facebook
22 Feb 2017   •   17:16

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu este nemulţumită de calitatea diferită a produselor alimentare comercializate sub aceleaşi denumiri şi etichete în Estul şi în Vestul Europei.

Daciana Sârbu semnalează această problemă indicând un studiu recent pe subiect.

„Avem o singura piata – comuna – europeana si o singura categorie de consumatori; e nedrept sa fim tratati ca doua grupuri diferite de consumatori”. Sunt cuvintele ministrului slovac al Agriculturii, in fata unui fenomen despre care trebuie sa se vorbeasca mai mult: calitatea diferita a produselor alimentare comercializate sub aceleasi denumiri si etichete in Estul si in Vestul Europei.

Am ridicat si eu aceasta problema, alaturi de un coleg din Cehia, catre Consiliu, chiar la finalul anului trecut.

http://www.europarlamentariisd.ro/…/daciana-sarbu-e-inacce…/

Mai nou, un studiu comparativ realizat de autoritatile slovace au descoperit diferente intre alimentele vandute de aceleasi marci in supermarketuri din Slovacia si, respectiv, Austria. Mai exact, la cele comercializate in Slovacia au fost constatate probleme precum continut mai mic de carne, dar mai multe grasimi; mai multi indulcitori artificiali; gramaj mai mic.

https://spectator.sme.sk/…/some-food-really-is-better-in-au…

Si ministrul Agriculturii din Cehia a afirmat ca „in cazul unor produse, suntem efectiv cosul de gunoi al Europei”. Conform Reuters, tara sa va sustine schimbarea legislatiei europene astfel incat, daca un produs are acelasi producator si ambalaj identic, sa contina si ingrediente identice in toate tarile unde este vandut.
http://uk.reuters.com/article/uk-czech-food-idUKKBN1600XA

Sper ca aparitia unor semnale tot mai numeroase pe acest subiect sa aduca si rezolvari”, a scris Daciana Sârbu, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Daciana Sarbu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close