Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană David Cameron vrea un acord "credibil" pentru britanici

David Cameron vrea un acord "credibil" pentru britanici

David Cameron vrea un acord "credibil" pentru britanici
18 Feb 2016   •   23:26

Prim-ministrul britanic David Cameron a pledat joi, în fața omologilor săi europeni la summitul de la Bruxelles, în favoarea "unui acord credibil" pentru britanici, care să rezolve "pentru o generație" problema relațiilor dintre țara sa și UE, notează Agerpres.

"Avem nevoie de un acord credibil pentru poporul britanic și, prin urmare, există un număr de domenii asupra cărora trebuie să facem progrese în această seară", a explicat Cameron în fața reporterilor, după un prim schimb de vederi între cei 28 de lideri din UE asupra reformelor cerute de Londra pentru a evita ieșirea din Uniunea Europeană ("Brexit").
El a estimat că problema locului Marii Britanii în Europa este dezbătută de "prea mult timp" și că summitul european care s-a deschis joi și urmează să se încheie vineri oferă "oportunitatea de a rezolva problema pentru o generație".

Liderul conservator britanic și-a exprimat dorința ca un acord "să fie suficient de puternic pentru a-i convinge pe britanici să sprijine apartenența Regatului Unit la Uniunea Europeană".

Summitul, a adăugat el, oferă "ocazia de a aborda fundamental diferit relația noastră cu Uniunea Europeană ce ar putea fi rezumată prin formula: +Lăsați-ne să ne trăim viața+".

×
Subiecte în articol: David Cameron Brexit
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close