Răsturnare de situație. ”Ieşirea din UE ar plasa Marea Britanie în poziţia a fi obligată să accepte imigranţi”

de A.M.P    |    25 Feb 2016   •   18:44
Răsturnare de situație. ”Ieşirea din UE ar plasa Marea Britanie în poziţia a fi obligată să accepte imigranţi” Foto: pixabay.com

Premierul David Cameron a avertizat, joi, că o ieşire din Uniunea Europeană ar plasa Marea Britanie într-o poziţie de ţară asociată, precum Norvegia, fiind nevoită să respecte libertatea de circulaţie fără a beneficia de vreun statut privilegiat în materie de imigraţie.

"Dacă ar fi să ieşim din Uniunea Europeană, ţările aflate în afara UE care au acces total la piaţa unică, precum Norvegia, trebuie să accepte libertatea de circulaţie", a spus David Cameron, citat de publicaţia Daily Mail.

"Dacă părăsim Uniunea Europeană, acordul pe care tocmai l-am negociat nu va mai fi valabil. Vom fi nevoiţi să acceptăm libertatea de circulaţie, la fel ca Norvegia, şi nu am mai avea limitele privind indemnizaţiile sociale pe care tocmai le-am negociat", a spus David Cameron.

Liderii statelor membre UE au ajuns la un acord privind termenii menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, documentul conţinând o clauză care va permite limitarea indemnizaţiilor sociale ale angajaţilor comunitari străini, în anumite condiţii. David Cameron a declarat, la Bruxelles, că a obţinut un statut special al Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Parteneri
x close