Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană "Declaraţia lui Ponta se va întoarce împotriva lui". Cine e politicianul german care a rostit aceste cuvinte

"Declaraţia lui Ponta se va întoarce împotriva lui". Cine e politicianul german care a rostit aceste cuvinte

"Declaraţia lui Ponta se va întoarce împotriva lui". Cine e politicianul german care a rostit aceste cuvinte
de O.P.    |    07 Ian 2014   •   08:11

Europarlamentarul german Elmar Brok afirmă că majoritatea românilor şi bulgarilor sunt bineveniţi în orice stat UE, dar cei puţini care încalcă regulile trebuie determinaţi să le respecte, el afirmând şi că reproşurile lui Victor Ponta la adresa sa se vor întoarce împotriva premierului român.

"Liberatea de mişcare a cetăţenilor UE este un drept fundamental care nu trebuie restricţionat. Am luptat întotdeauna pentru acest drept fundamental, inclusiv pentru români şi bulgari. Pentru mai mult de 15 ani am luptat pentru ca România şi Bulgaria să fie membre depline ale UE, un fapt bine ştiut.

Din acest motiv am lucrat pentru libertate deplină de mişcare pentru români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014 şi continui să fac asta. Dar această liberate de mişcare trebuie implementată conform regulilor UE, în particular cu articolul 7 al directivei privind liberatea de mişcare şi de a locui", a spus Brok, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Majoritatea covârşitoare a românilor şi bulgarilor sunt bineveniţi în toate statele UE, ca orice alţi cetăţeni UE, dar acest lucru înseamnă şi că mica minoritate care încalcă regulile UE şi le abuzează trebuie determinaţi să le respecte, mai susţine Brok.

"Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populişti, cum e domnul Brok, care au intervenit dese ori şi în România şi erau foarte bine mediatizaţi de presa băsistă, ca nişte extraordinari europarlamentari. Dar, cu această ocazie, am aflat ce gândesc despre români: că trebuie să ne amprenteze, că trebuie să fim toţi eventual ţinuţi în spatele unor garduri electrificate. Ăştia sunt prietenii lui Macovei. Ce vă miră? De fapt, şi gândesc la fel. O gândire nazistă. Şi doamna Macovei are o gândire fascistă, nazistă. Şi domnul Brok la fel. Cine se aseamănă, se adună", a spus Ponta.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close